Donaris 930 x 122

cluburi

FUMATUL, INTERZIS ÎN CLUBURI ȘI RESTAURANTE

Cu puțin timp în urmă plenul Camerei Deputaților a aprobat proiectul de lege împotriva fumatului. Au fost 164 de voturi „pentru”, 20 de voturi „împotrivă” şi 26 de abţineri.

Citiți și: Țigările electronice, interzise în toate spațiile publice închise! Sancțiuni record

Potrivit noii legi, fumatul (inclusiv de țigări electronice) va fi interzis în toate spațiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare şi în unitățile de învăţământ. Cu alte cuvinte, inclusiv în cluburi, restaurante, baruri și cafenele fumatul nu va mai fi permis sub nicio formă (nici în spații special amenajate pentru fumători) odată cu intrarea în vigoare a legii. Acum urmează ca președintele Klaus Iohannis să o promulge. Potrivit gandul.info, ulterior promulgării, legea ar urma să intre în vigoare în termen de 45 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

Vor fi permise doar două excepții: aeroporturile și penitenciarele de maximă siguranță, dar numai în locuri special amenajate pentru fumat.

Citiți și: Ce face marele talent, fostul fotbalist „Dodel”, în Pitești
Sunt prevăzute amenzi de la 100 la 500 de lei în privința persoanelor fizice și de la 5.000 la 15.000 de lei plus suspendarea sau chiar închiderea activității în privința persoanele juridice care ar încălca legea.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90