930×122 CAPRA 5

epurare

(GALERIE FOTO) MIOVENI: TEHNOLOGIE UNICĂ ÎN ROMÂNIA

Mioveni: tehnologie unică în România. Astăzi, la Stația de Epurare gestionată de SC S.Ed.C. Mioveni a fost inaugurat primul Proiect Pilot și primul Centru de Instruire din România care sunt destinate compostării nămolurilor de epurare cu tehnologia GORE Cover – o soluție inovatoare de compostare, unică în țara noastră.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

La eveniment au participat numeroși specialiști în domeniul implementării și dezvoltării proiectelor și noilor tehnologii de mediu (prof. univ. dr. Valentin Feodorov, prof. univ. dr. Neculae Bâldea, prof. univ. dr. Nicolae Trașcă, prof. univ. dr. Florian Văduva și ing. Alin Murariu), reprezentanți ai administrației publice (primarul Mioveniului, Ion Georgescu, subprefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, Ion Mînzînă, vicepreședinte al Consiliului Județean, și deputatul de Mioveni Simona Bucura Oprescu), directorul general al S.Ed. C. Mioveni, Nicolae Tudose, consilieri județeni și consilieri locali.

Această tehnologie de compostare este ecologică și îndeplinește normele europene cu privire la tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor de la stațiile de epurare, tehnologie care presupune îmbogățirea nămolului cu un amestec de material energetic și acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru și un sistem de aerare.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Special proiectată pentru tratarea deșeurilor biodegradabile la nivel industrial, membrana microporoasă folosită creează un microclimat constant care accelerează procesul de descompunere. În combinație cu sistemul de aerare, întrunește condiții ideale de compostare pentru descompunerea aerobică a deșeurilor organice, în același timp reținând eficient până la 97% din mirosuri și alte emisii gazoase și până la 99% din microbi și praf. Sub control automatizat, sistemul funcționează autonom timp de 8 săptămâni, până la obținerea unui compost de foarte bună calitate.

Avantajele folosirii sistemului de compostare

-Reducerea emisiilor de mirosuri cu până la 97%

-Eliminarea patogenilor în condiții de siguranță

-Capacitate de tratare mai mare pe spațiu restrâns

-Stabilizarea și reducerea volumului de deșeu înainte de depozitare, conform legislației în vigoare

-Compostare pe toată perioada anului

-Obținerea unui compost de calitate superioară în cel mai scurt timp.

Evenimentul a fost organizat de Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni, asociația „Pentru o apă curată” şi IRIDEX Group Plastic.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3