930×122 CAPRA 5

mioveni

(GALERIE FOTO) MIOVENI: UNIC ÎN ROMÂNIA. TEHNOLOGIE INOVATOARE

Mioveni: unic în România. Tehnologie inovatoare. Miercuri, 5 octombrie 2016, de la ora 10, la Centrul Cultural Mioveni va avea loc lansarea oficială a primului Proiect Pilot şi a primului Centru de Instruire din România destinate compostării nămolurilor de epurare cu tehnologia Sistemului GORE Cover. La eveniment vor participa specialişti în domeniu, oficialităţi locale şi judeţene. După lansarea celor două proiecte, invitaţii se vor deplasa la Staţia de Epurare a oraşului Mioveni.

Citiți și: Argeș. Accident grav: Un bolid de lux, Mercedes a intrat frontal într‐un stâlp

Evenimentul este organizat de Primăria Mioveni şi S.C S.Ed.C Mioveni, în parteneriat cu asociaţia „Pentru o apă curată” şi Iridex Group Plastic.

Amintim că la Stația de Epurare, gestionată de SC S.Ed.C. Mioveni, au fost implementate un Proiect Pilot şi un Centru de Instruire pentru compostarea nămolului provenit în urma procesului de epurare a apelor menajere de pe raza orașului. Pentru realizarea acestuia a fost nevoie de colaborarea cu specialiști în domeniu din Uniunea Europeană, precum și de o soluție inovatoare de compostare, unică în România – Tehnologia GORE Cover.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Această tehnologie de compostare este ecologică și îndeplinește normele europene cu privire la tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor de la stațiile de epurare, tehnologie care presupune îmbogățirea nămolului cu un amestec de material energetic și acoperirea cu o prelată specială, semipermeabilă, cu rol de biofiltru și un sistem de aerare.

Special proiectată pentru tratarea deșeurilor biodegradabile la nivel industrial, membrana microporoasă folosită creează un microclimat constant care accelerează procesul de descompunere. În combinație cu sistemul de aerare, întrunește condiții ideale de compostare pentru descompunerea aerobică a deșeurilor organice, în același timp reținând eficient până la 97% din mirosuri și alte emisii gazoase și până la 99% din microbi și praf. Sub control automatizat, sistemul funcționează autonom timp de 8 săptămâni, până la obținerea unui compost de foarte bună calitate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3