HerasMed (930 x 122 px)

bani

GRUP DE PĂRINȚI PE WHATSAPP, CADOU PENTRU “DOAMNA”. “UN VOUCHER E OK?”

Grup de părinți pe WhatsApp, cadou pentru “doamna”. “Un voucher e ok?”.

Citiți și: 42.000 de euro pentru fiecare gospodărie! Cine primește banii

Prostul obicei românesc de a da o “atenție” în schimbul unui beneficiu nu are leac nici în școli. Există părinți care strâng bani pentru „cadouri” de 1 și 8 martie pentru doamnele profesoare. Să se înțeleagă bine: banii nu sunt pentru nevinovate buchete de flori și mărțișoare, ca pe vremuri! “Cadourile” pentru cadrele didactice au în ziua de azi o valoare materială, nu sentimentală, părinții respectivi așteptând probabil, în schimb, ca odraslele lor să primească la clasă un tratament “corespunzător” din partea doamnelor de la catedră.

O dovedesc și discuțiile purtate pe un grup de WhatsApp al unor părinți de elevi, discuții care au fost date astăzi publicității (click pe imagine pentru mărire):

Citiți și: Voucher de 1.500 de lei pentru familiile cu copii: Cum intrați în posesia banilor

“Timpul trece și nu am decis nimic constructiv referitor la 1 și 8 martie. A fost o propunere, la care unii au răspuns, alții nu.

Motivația o cunoaște fiecare. Dar poate ar trebui să fim un pic mai transparenți, mai cooperanți și, mai ales, mai sinceri.

(…) Ca să luăm taurul de coarne, pentru că nu are rost să ne dăm după colț: haideți să hotărâm dacă strângem banii la comun sau se descurcă fiecare, personal! Să stabilim clar o sumă și ce se dorește a se face cu ea”, scrie un părinte în discuția prezentată public de Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – învățământ preuniversitar.

“Iar la final să reiasă cine a contribuit…”, scrie același părinte, afirmație pe care am putea să o interpretăm ca un avertisment pentru părinții care ar refuza să cotizeze, cu eventuale consecințe la clasă (la note) pentru copiii acestora. De altfel, pe parcursul discuției, un părinte își exprimă categoric refuzul de a cotiza: “Nu sunt de acord și nu am să dau niciodată bani pentru asemenea lucruri”.

“Nu credeți că ar fi mai ok un voucher?”, propune un alt părinte, propunere acceptată de către alți părinți din grup: “Un voucher este foarte bine. Eu am dat banii deja” sau “Eu sunt de acord cu orice, doar să-i luăm ceva ce îi este de folos”.

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a preferat să păstreze sub anonimat identitatea părinților care au avut această discuție (Sursă text whatsapp: Facebook Iulian Cristache)

555×222  MAIA
New Profesional Consult 570×90