930 x122 grota rece

diicot

GRUPARE MAFIOTĂ, DESTRUCTURATĂ – PREJUDICIU DE 800.000 DE EURO

Poliţiştii de combatere a criminalității organizate din Piteşti și procurorii D.I.I.C.O.T. Vâlcea au destructurat o grupare infracțională specializată în comiterea de șantaj, înșelăciune, spălare de bani și evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de peste 800.000 de euro.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Astăzi au fost făcute 29 de percheziţii domiciliare (26 în judeţul Vâlcea şi 3 în Bucureşti) la locuinţele unor persoane şi la sedii ale unor firme, pentru destructurarea grupării. La acțiune au participat și polițiști ai Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Craiova și ai Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Olt, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieşit că începând din anul 2008 în Râmnicu Vâlcea ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format iniţial din cinci persoane, la care ar fi aderat ulterior și altele, care ar fi acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii de infracţiuni. Membrii grupării ar fi identificat persoane din mediul de afaceri pentru derularea de activităţi comerciale cu societăţi controlate de către cei în cauză sau le-ar fi oferit sume de bani cu dobândă, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societăţilor părţilor vătămate. În fapt, intenţia membrilor grupării ar fi fost aceea de a crea o dependenţă a persoanelor vătămate faţă de ei. Ulterior prin constrângere victimele ar fi fost determinate să renunţe la obţinerea contravalorii serviciilor prestate, respectiv să plătească dobânzi mai mari pentru sumele împrumutate.

Citiți și: Accident deosebit de grav pe cel mai pericolos drum posibil! Persoane încarcerate!

La sediul D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Vâlcea au fost aduse 13 persoane pentru audieri. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I.. (Foto: Arhivă)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90