NOR CURIER 930X122

craciun

IA ȘI DE LA PENDIUC! SARMALE ȘI ȚUICĂ PENTRU TOT POPORU’! VEZI GALERIE FOTO!

Pe o vreme frumoasă, cu soare și 8 grade Celsius, sute de piteșteni au venit astăzi în Piața Primăriei pentru a mânca din mâna primarului Tudor Pendiuc.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Fiecare a primit câte trei sarmale, o porție de mămăliguță cu ardei iuți și câte un pahar cu țuică fiartă. Cu totul, mai bine de 5.000 de sarmale și în jur de 100 de litri de țuică. La fel ca în fiecare an în a doua zi de Crăciun primarul a îmbrăcat costum de bucătar, servindu-le piteștenilor sarmale din oale mari, ca la popotă. Pendiuc a trecut la treabă după ce a ținut un scurt discurs la un microfon, discurs încheiat cu urarea de „poftă bună!”.

A existat și un incident: „Sarmalele ăstea sunt din banii luați din investiții!”, a strigat un bărbat, potolit, însă, repede, cu vorba bună de un polițist local. Potolit și îndepărtat din mulțime. De altfel, la fața locului desfășurarea de forțe de ordine a fost destul de consistentă, fiind prezent inclusiv șeful Poliției Locale, Valerică Nicolae, și jandarmi. Pentru orice eventualitate, în Piață a fost trimisă și o ambulanță SMURD. Polițiștii au asigurat cu garduri de protecție o distanță între corturile la care se împărțeau sarmalele și țuica și sutele de pofticioși. Prin urmare, nu s-a creat îmbulzeală.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

La măsuțele puse special în Piața Primăriei oamenii au mâncat în picioare, declarându-se mulțumiți de „meniu”: „Sunt cele mai bune sarmale pe care le-am mâncat vreodată! Să trăiască domnul primar, să ne mai dea și la anul!”, a exclamat o doamnă. Evident că sarmalele și țuica nu sunt din banii primarului, ci ai municipalității. Adică ai piteștenilor.

La împărțitul de sarmale au asistat și directori din Primărie, viceprimarul Laurențiu Zidaru, consilierii locali Cristian Gentea (PSD), Dumitru Tudosoiu (PSD) și Sanda Fulga (PP-DD). Aceasta din urmă a venit împreună cu soțul ei, consilierul județean Marian Fulga. Cel puțin atât timp cât am stat noi acolo, în Piața Primăriei nu a fost prezent niciun parlamentar de Pitești, asta spre deosebire de anul trecut.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90