EcoMoto 930×122

beton

ÎNCĂ UN PARC DIN PITEȘTI, ÎNGROPAT ÎN BETON (GALERIE FOTO)

Așa-zisa regenerare urbană mai face o „victimă” în Pitești. Un alt spațiu verde a fost ras de pe suprafața pământului de buldozerele administrației Pendiuc-Ionică. Se întâmplă chiar în buricul orașului.

Citiți și: Pitești. Accident mortal pe Depozitelor! A fost lovit de un TIR

Ca și în alte cazuri, micul parc din spatele Primăriei și al fostului cinematograf „București” și din fața viitoarei Case a Căsătoriilor a dispărut pentru a face loc betonului. Gard viu și arbori au fost tăiați. Cimentul a îngropat din nou verdeața.

La fel ca în cazul parcului de peste drum de Colegiul Național „I.C. Brătianu” sau ca pe Calea București, au apărut hidoase forme geometrice din beton. Oribile bănci, neprietenoase, care toate laolaltă creează o priveliște ca de cimitir rece! Lucrările sunt avansate, iar în curând noul parc va fi gata.

Citiți și: Pitești. Tragedie în Trivale, acum! A murit

Am căutat și am găsit în arhiva ePitești o fotografie cu felul în care arăta micul parc înainte de a fi călcat în picioare de „regenerarea urbană”. Într-o Europă în care orașele mizează pe conservarea și extinderea spațiilor verzi, Piteștiul își culcă la pământ copacii pentru a „planta” beton.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3