Donaris 930 x 122

gospodării

INTERNETUL CUCEREȘTE ROMÂNIA. STATISTICĂ DE ULTIMĂ ORĂ

Internetul cucerește România. Statistică de ultimă oră. Din totalul gospodăriilor din România, aproape trei sferturi, respectiv 72,4%, au acces la reţeaua de internet de acasă, în creştere cu 3,8% faţă de anul anterior.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Creșterea în ultimii ani este galopantă. În urmă cu doar 4 ani, procentul era de numai 54,4%.

Proporţia persoanelor de 16-74 de ani care au folosit vreodată internetul este de 78,8%, cu 5,3% mai mare decât în 2017.

Citiți și: Oficial! Angajații din acest domeniu au un salariu net lunar de peste 11.000 de lei!

Informațiile au fost date astăzi publicității de Institutul Național de Statistică (INS).

În anul 2018, aproape trei sferturi din gospodăriile din România (72,4%) au acces la reţeaua de internet de acasă, 62,9% dintre acestea fiind localizate în mediul urban.

În profil teritorial, conectarea la internet este mai răspândită în gospodăriile din regiunea Bucureşti-Ilfov (8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) şi Sud-Est (65,2%).

Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt în proporţie de 82,1% conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (57,3%) şi de conexiunile narrowband (12,5%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată internetul este de 78,8%, dintre care 89,7% în ultimele 3 luni.

Dintre utilizatorii curenţi, 75,5% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, în creştere cu 2,2% faţă de anul anterior (75,5% faţă de 73,3%).

Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul este de 93,6% în regiunea Bucureşti-Ilfov, care constituie cel mai ridicat procent din ţară, urmată de regiunile Vest (88,3%) ṣi Nord-Vest (83,9%). La polul opus se află regiunile Sud-Muntenia – din care face parte și Argeșul – (71%) ṣi Sud-Est (69,9%).

Proporţia bărbaţilor care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puţin mai mare decât cea a femeilor: 79,7% faţă de 77,9%, diferenţa fiind doar de 1,8%, în scădere comparativ cu anul anterior, când se înregistra o diferenţă de 2,7%.

Ponderile persoanelor care utilizează internetul descresc odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, ponderea persoanelor din grupa de vârstă 16-34 de ani care folosesc internetul este de 94,7%, în timp ce pentru grupa de vârstă cuprinsă între 55 şi 74 de ani se ridică la doar 53,8%, precizează Institutul Național de Statistică (INS).

Remarcăm contrastul: în timp ce internetul devine un fenomen de masă în România, tot România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește lipsa alimentării cu apă și a canalizării și ca număr de persoane ale căror gospodării au WC-ul în fundul curții.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90