NOR CURIER 930X122

bani

Interzicerea colectării banilor pentru fondul școlii sau al clasei, adoptată tacit

Pretinderea de bani pentru fondul școlii sau al clasei ar putea deveni o practică interzisă, indiferent că banii vor fi strânși în cadrul școlii sau în afara ei, de către un cadru didactic sau de o altă persoană, potrivit unui proiect legislativ trecut tacit de Senat, după ce n-a fost dezbătut și votat în termenul legal.

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Propunerea legislativă, ce urmărește să modifice Legea educației și care se consideră adoptată tacit la Senat, fără să fie discutată în plen și supusă votului, ca urmare a depășirii termenului legal pentru asta, stabilește o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 lei pentru cei care vor acționa contrar.

„În unitățile de învățământ de stat și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sau chiar în afara acestor spații, este interzisă pretinderea, în mod direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, personal sau prin intermediul interpușilor, de către personalul didactic de conducere, personalul didactic de predare și de instruire practică, personalul didactic auxiliar sau personalul nedidactic, a unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale elevilor, părinților sau reprezentanților legali ai acestora”, se arată în propunere.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Amenzile vor fi aplicate de ofițerii sau agenții de poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la sesizarea elevilor, părinților sau cadrelor didactice, auxiliare sau nedidactice.

Singurele posibilități permise vor fi donația sau legatul – care sunt recunoscute ca fiind acte juridice – prin care sume de bani sau alte foloase vor fi permise, dacă vor merge spre unitatea de învățământ și nu către o anumită clasă sau un anumit cadru didactic și doar dacă așa va dori părintele.

Exceptate de la regula aceasta ar urma să fie sumele ce trebuie plătite pentru activitățile extracurriculare, cum ar fi excursiile, petrecerile, evenimentele caritabile sau alte activități care nu privesc în mod direct actul de educație.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3