930×122 CAPRA 5

bani

Lege intrată în vigoare! Se dau bani de la stat!

Lege intrată în vigoare! Se dau bani de la stat!

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

Legea privind consolidarea clădirilor pe banii statului a intrat în vigoare vineri, 29 iulie 2022.

Astfel, autoritățile vor lua noi măsuri pentru consolidarea imobilelor în stare de degradare fizică, respectiv a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Citiți și: Se dau sute de lei de la stat până la sfârșitul lunii!

Legea 212/2022 prevede lansarea unui program ce se va desfășura pe parcursul a patru ani și prin care este vizată consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat (clasa de risc seismic I și II) deținute sau administrate de persoane fizice, firme sau autorități și instituții publice.

Până pe 27 octombrie 2022, Ministerul Dezvoltării va trebui să aprobe, prin ordin, normele metodologice de aplicare a prezentei legi, ceea ce permite lansarea efectivă a acestui program.

Odată consolidate cu bani de la stat, clădirile nu vor putea fi vândute timp de 25 de ani, în cazul spațiilor cu destinația de locuință, și timp de 10 ani, în cazul spațiilor cu altă destinație, decât dacă se rambursează integral banii primiți pentru consolidare.

O altă condiție este legată de caracteristicile imobilului ce se dorește consolidat. Concret, prin acest program, firmele și persoanele fizice vor putea consolida cu bani de la stat clădiri cu un regim de înălțime de minimum P+3 etaje și cel puțin zece apartamente.

Finanțarea dată în cadrul programului pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic va fi nerambursabilă, iar pentru firme va fi acordată sub forma unui ajutor de stat. Programul va avea alocată suma de un miliard de lei.

Solicitările vor primi finanțare în ordinea cronologică a depunerii acestora, în limita creditelor de angajament, a creditelor bugetare aprobate anual cu această destinație și a estimărilor pentru următorii ani.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90