NOR CURIER 930X122

educatie

Liceele care vor demonstra calitatea educaţiei vor avea dreptul să organizeze examene de admitere

Liceele care vor demonstra calitatea educaţiei vor avea dreptul să îşi organizeze propriile examene de admitere, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

„Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie anul acesta clasa a VII-a, ei vor avea o şansă în plus. Aceea a susţinerii unui examen de admitere într-un liceu.

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naţionale, şi aici precizez că urmează să redefinim condiţiile necesare dobândirii titulaturii de colegiu naţional.

Vor avea ocazia să susţină un examen de admitere în liceu sau altfel spus aceste licee care vor demonstra calitatea educaţiei vor avea dreptul să îşi organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea a 90% din numărul de locuri. 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire în urma evaluării naţionale”, a spus Cîmpeanu, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, procesul de admitere în liceu va trebui şi va fi finalizat conform prevederilor legale, înainte de a fi demarată Evaluarea Naţională.

El a precizat că, în situaţia în care nu se ocupă toate locurile prin organizarea concursului de admitere, locurile rămase se vor ocupa prin repartiţie computerizată în modul cunoscut.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Parinte spune:

    O șansă in plus?

    Poate nicio șansă. Se știe cum se organizează examenele de admitere cu subiecte la nivel de școală.

    Copiii noștri nu sunt cobaii voștri!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90