930 x122 grota rece

bacalaureat

bacalaureat-proba-orala

MÂINE ARE LOC SIMULAREA LA BACALAUREAT, PROBA LA LIMBA ROMÂNĂ

Mâine, 3 martie, încep simulările Bacalaureatului 2014, cu examenul de limba şi literatura română – proba scrisă. Calendarul desfăşurării celorlalte probe a fost, de asemenea, stabilit.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Pe 5 martie va avea loc proba obligatorie a profilului (scris), pe 7 martie – proba la alegere a profilului şi specializării (scris), iar pe 14 martie vor fi afișate rezultatele.

Este pentru prima oară când această evaluare „de probă” se realizează la nivel naţional, adică toţi candidaţii din ţară au de rezolvat în acelaşi interval orar aceleaşi subiecte, realizate de Ministerul Educaţiei. Şi tot în premieră naţională, simularea este susţinută nu numai de elevii claselor a XII-a, ci şi de elevii claselor a XI-a. Rezultatele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog, dar vor fi analizate la nivelul fiecărui liceu în parte, până la Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei Naţionale în termen de maxim o lună de la ultima probă de simulare. Accesul liceenilor în săli este permis până la ora 8:30. Prima probă începe la ora 9, când se deschid plicurile sigilate cu subiectul multiplicat. Timpul destinat rezolvării este de trei ore. Elevii nu au voie să părăsească sala de simulare a examenului până la 10:30.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

La Bacalaureatul 2013 Argeşul a înregistrat în sesiunea iunie-iulie un grad de promovare de 58,79%, iar în sesiunea august-septembrie, de 18,62%.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90