Donaris 930 x 122

consiliul local

MĂSURĂ CERUTĂ ÎN PITEȘTI: CONTROLAȚI PERIODIC SĂLILE DE JOCURI!

Măsură cerută în Pitești: Controlați periodic sălile de jocuri! În urma recentei dezbateri publice din Pitești pe această temă, o organizație neguvernamentală (asociația Gameslot) propune următoarele măsuri “pentru reducerea efectelor negative asupra cetățenilor ca urmare a consumului excesiv de jocuri de noroc”:

Citiți și: Pitesti: A căzut în stradă, dar a fost salvat de polițiști

1.Înființarea unui centru pentru prevenirea și tratarea persoanelor dependente de jocurile de noroc, care să fie în subordinea Consiliului Local sau Județean, și finanțarea acestuia din bani publici. Consiliul de Administrație să fie format dintr-un reprezentant al Consiliului Local/Județean, doi reprezentanti din partea unui ONG care apără interesele consumatorilor de jocuri de noroc, un reprezentant din partea operatorilor de jocuri de noroc și un psiholog;

2.Controale periodice ale Poliției Locale în sălile de jocuri de noroc (la controale e de preferat să fie prezente și ONG-urile, în vederea identificării eventualelor pesoane minore);

Citiți și: Bine ai venit în faimosul Las Vegas de Piteşti, pe bulevardul Brătianu

3.Acțiuni de prevenire a infracționalității prin campanii de informare care să fie derulate împreună cu Poliția din oraș și ONG-uri;

4.Campanii de prevenire a dependenței de jocuri de noroc în instituțiile de învățământ;

5.Vegherea la respectarea de către operatori a legii cu privire la publicitatea pentru jocurile de noroc.

În ceea ce privește mutarea sălilor de jocuri de noroc în afara zonelor rezidențiale ale Piteștiului, ONG-ul precizează că demersul nu poate fi făcut de administrația locală: “Acest lucru nu este posibil dat fiind articolul 15 din OUG 77/2009.

Potrivit articolului 80 din Legea nr. 24/2000, actele normative ale autorităților administrației publice locale se adoptă ori se emit pentru reglementarea unor activități de interes local, în limitele stabilite prin Constituție și prin lege și numai în domeniile în care acestea au atribuții legale.

Potrivit articolului 81 din aceeași lege, (1) la elaborarea proiectelor de hotărâri, ordine sau dispoziții se va avea în vedere caracterul lor de acte subordonate legilor, hotărârilor și ordonanțelor Guvernului și altor acte de nivel superior.

(2) Reglementările cuprinse în hotărârile consiliilor locale și ale consiliilor județene, precum și cele cuprinse în ordinele prefecților sau în dispozițiile primarilor nu pot contraveni Constituției României și reglementărilor din actele normative de nivel superior.

Administrația locală nu poate emite acte normative de nivel local prin care să condiționeze activitatea operatorului de jocuri de noroc.

Cu toate acestea, pe primari, pe consilierii locali sau județeni nu îi împiedică nimeni să poarte discuții cu parlamentarii în vederea elaborării unui proiect de lege care să fie introdus șivotat în Parlament”.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441