930 x122 grota rece

periuță electrică

    Merită să folosești o periuță electrică pentru igiena orală?

    Spălatul dinților este unul dintre cele mai importante obiceiuri de igienă. Atunci când este realizat corect, prelungești viața dinților tăi și îi protejezi de carii și de placa dentară. De asemenea, respirația ta va avea un miros proaspăt, iar zâmbetul tău va atrage orice privire.

    Citiți și: Ce beneficii poate avea un duș bucal pentru sănătatea dinților

    Folosești deja un model electric sau ai rămas la periuța de dinți manuală?

    Dacă nu ai încercat încă un astfel de instrument, s-ar putea să te întrebi dacă merită investiția pe termen lung. Este adevăărat, fiecare tip de periuță de dinți are atât avantaje, cât și dezavantaje, potrivit experților.

    Deci, ce îți recomandă medicul dentist? Ține cont de recomandările sale și respectă o igienă orală corectă.

    Ce spun experții în igienă orală despre periuța electrică

    Există numeroase studii finalizate deja, și altele încă în desfășurare, care compară cele două instrumente pentru spălatul pe dinți. Asociația Stomatologică Americană a declarat că atât modelele electrice de periute, cât și cele manuale îndepărtează eficient placa bacteriană și reziduurile de pe dinți, atâta timp cât folosești o tehnică adecvată de periaj.

    De fapt, experții susțin că tehnica este mai importantă decât instrumentul de curățare. Un alt sondaj, publicat de Journal of the American Dental Association, a constatat, însă, că 13.000 din 16.000 de pacienți care au folosit o periuță de dinți electrică pe durata studiului au raportat o sănătate orală mai bună.

     Pentru cine este mai bună periuța electrică

    Fiindcă, după cum ai văzut, tehnica este mai importantă decât instrumentul, trebuie totuși menționat faptul că pentru unii oameni, un instrument electric este de preferat celui manual.

    Spre exemplu, cei care au probleme să mânuiască o periuță de dinți și să o manipuleze pentru a curăța așa cum trebuie dinții, dar și pentru a ajunge în acele spații în care cu un instrument manual ajungi foarte greu, pot vedea clar o îmbunătățire a sănătății lor orale, prin trecerea la varianta electrică a periuței de dinți.

    Unii dintre acești pacienți pot include copiii, persoanele care suferă de artrită sau care poartă aparate dentare.

    Argumente pro și contra pentru achiziționarea unei periuțe electrice

    La fel ca în cazul altor produse apărute relativ recent, există câteva avantaje și dezavantaje ale folosirii unei periuțe de dinți electrice în locul unei perii manuale.

    Pro

    – Ușor de folosit;

    – Majoritatea modelelor au cronometre pentru a te asigura că te periezi 2 minute (timpul recomandat pentru un periaj corect);

    – Dinții se simt mai curați.

    Contra

    – Periuțele electrice sunt mai scumpe decât cele manuale;

    – Necesită încărcare (moment în care trebuie să ai la îndemână o periuță manuală);

    – Greu de luat cu tine atunci când călătorești (din cauza dimensiunilor mai mari).

    Depinde doar de tine ce tip de model preferi. Cântărește avantajele și dezavantajele amintite și ia cea mai bună alegere, în funcție de nevoile tale.

    Cum păstrezi o igienă orală ideală cu periuța electrică sau cu cea manuală

    Fie că optezi pentru varianta electrică sau rămâi la peria manuală, ai grijă să alegi un instrument potrivit pentru tine. În primul rând, nu uita să te speli pe dinți de cel puțin două ori în fiecare zi: dimineața și seara. Dacă timpul îți permite, poți chiar să îți cureți dinții după fiecare masă.

    Apoi, fii atent la perii instrumentului. Aceștia trebuie să fie moi, pentru a nu afecta gingia la periaj. În timpul spălării, pentru a curăța corect baza dinților, ține periuța înclinată la un unghi de 45 de grade. Acordă atenție fiecărui dinte în parte și freacă-l ușor cu mișcări circulare pe fiecare parte. Nu doar fața danturii trebuie spălată temeinic, ci și partea din spate și vârfurile.

    Important: O dată la 3 luni, periuța manuală trebuie schimbată. În cazul celor electrice, schimbi doar capetele rotative.

    Repetă mișcările de curățare timp de două minute, până când toată gura este impecabilă. Iar, pentru ca ritualul să fie complet, adaugă la rutina ta de îngrijire orală și o apă de gură antibacteriană și, cel mai important, ața dentară.

    Mai mult, nu uita ca o dată la 6 luni să faci o vizită medicului tău stomatolog.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90