930×122 CAPRA 5

mioveni

MII DE PUIEȚI VOR FI PLANTAȚI ÎN CARTIERUL RACOVIȚA

Pe 26 martie va demara campania “Plantează în România”, ocazie cu care peste 6000 de puieţi vor fi plantaţi pe un teren de aproximativ 1,25 de hectare în zona Racoviţa din Mioveni (zona Islaz – Valea Ciorii).

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

La această acțiune, organizată de Asociația “Creștem România Împreună”, în parteneriat cu Primăria Mioveni, Ocolul Silvic “Codrii Verzi” şi Agenția pentru Protecția Mediului Argeş, vor participa peste 400 de voluntari, care vor face plantările între orele 10 și 15.

De asemenea, la Primăria oraşului Mioveni se va afla un cort special amenajat pentru cetățenii care doresc să planteze câte un arbore într-un alt spațiu verde. Pe lângă puieții primiți gratuit, cetățenilor li se va înmâna și un pliant printat pe hârtie reciclată, menit să crească dorința fiecăruia de a fi mai aproape de natură.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Puieţii plantaţi sâmbătă vor fi îngrijiţi pe o perioadă de mai mulţi ani, până la atingerea maturităţii.

Peste 150.000 de puieți vor fi plantați pe 26 martie în 11 județe în cadrul celei mai ample acțiuni de înverzire a României. Mii de voluntari sunt așteptați să ia parte la lansarea oficială a proiectului „Plantează în România”. Campania este lansată în contextul în care țara noastră se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită cu păduri, față de 32,4% media europeană.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90