Donaris 930 x 122

marcel vela

MINISTRUL MARCEL VELA VREA CA NUMĂRUL POLIȚIȘTILOR LOCALI SĂ CREASCĂ

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, vrea ca numărul polițiștilor locali să crească. Vela propune ca legea care stipulează ca la fiecare 1.000 de locuitori să existe un polițist local să fie amendată în sensul în care, suplimentar față de actuala prevedere a legii, la fiecare unitate școlară să fie arondat câte un polițist local.

Citiți și: Puteri sporite pentru polițiștii locali! Vor putea amenda și cu 2.900 de lei!

Potrivit ministrului, polițiștii locali nou angajați prin această rectificare a legii ar completa patrulele de polițiști ai Poliției Române și de jandarmi care asigură ordinea și liniștea publică în zona unităților de învățământ.

Marcel Vela a vorbit despre această propunere la Digi24 în contextul relației instituționale dintre Poliția Română (ca reprezentantă a statului) și polițiile locale, administrate de primării.

Citiți și: Pitesti: A căzut în stradă, dar a fost salvat de polițiști

Și în fosta sa calitate de primar, ministrul susține nu doar că nu dorește desființarea Poliției Locale, ci chiar că înțelege necesitatea acestei instituții.

Pentru ca la nivel de percepție publică să nu mai existe confuzii între cele două instituții, ministrul afacerilor interne reiterează că vrea ca Poliția Română să își schimbe numele în Poliția Națională.

De asemenea, Vela afirmă că trebuie bine delimitate și atribuțiile pe care le au Poliția Română și Poliția Locală, în prezent o parte dintre acestea suprapunându-se. În plus, ministrul afacerilor interne atrage atenția că între cele două instituții sunt confunzii și din cauza uniformelor, polițiile locale adoptând uniforme mult prea asemănătoare cu ale polițiștilor “naționali”.

În declarațiile sale, făcute cu puțin timp în urmă, ministrul nu a precizat cum și când vor fi eliminate suprapunerile de atribuții și de uniforme.

Între polițiștii “naționali” și polițiștii locali există o relație nu tocmai amicală – o situație absurdă, de pe urma căreia au de pierdut cetățenii.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3