New Profesional Consult 930 x 122

bacalaureat

MIOVENI: ÎNSCRIERI PENTRU BACALAUREAT

Mioveni: Înscrieri pentru Bacalaureat. Începând de astăzi, 27 mai, și până vineri, 31 mai 2019, absolvenții claselor a XII-a se pot înscrie pentru sesiunea din vară a Bacalaureatului.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Potrivit calendarului publicat pe site-ul edu.ro. sesiunea de vară a examenului va avea loc în lunile iunie şi iulie.

Cursurile claselor a XII-a se vor finaliza pe 31 mai, iar Bacalaureatul va începe pe 3 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Prima probă scrisă se va desfășura luni, 3 iunie, și va consta în evaluarea orală a competenţelor lingvistice la limba română (proba A). Calendarul arată că proba va continua pe 4 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingivistice orale în limba maternă în perioada 5-6 iunie.

Pentru 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină (proba C).

Absolvenţii de clasa a XII-a de o altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile pe 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Probele scrise se vor desfășura astfel:

1 iulie – limba si literatura română – Ea)

2 iulie – limba și literatura maternă – Eb)

3 iulie – proba obligatorie a profilului – Ec)

4 iulie – proba la alegere a profilului și specializării – Ed).

Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12 şi 16 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

A doua sesiune este programată în perioada 21 august-3 septembrie, înscrierile urmând să aibă loc în perioada 15-19 iulie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3