New Profesional Consult 930 x 122

cancer

Mioveni: Testare gratuită împotriva cancerului colorectal

Mioveni: Testare gratuită împotriva cancerului colorectal

Citiți și: Gratuit! Aceste servicii nu se vor plăti

Proiectul „Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II – Sud-Muntenia”, derulat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman în baza unui acord cu Institutul Clinic Fundeni, Fundaţia Renaşterea și Instituția Prefectului Argeș, ajunge şi în oraşul Mioveni.

Cetățenii cu vârste între 50 și 74 de ani care vor să fie testaţi, au la dispoziţie, pentru screening, cabinetul medicului Mihaela Bondoc.

Citiți și: Strigătul disperat al unui piteștean! Alexandru are nevoie de ajutor ca să trăiască!

Programarea poate fi făcută la numerele de telefon: 0770.710.474 și 0766.522.760.

Cabinetul este în Colibaşi, lângă Şcoala Generală.

Care este procedura:

– persoana vine la medic, primeşte un dispozitiv, dar şi instrucţiunile necesare ca să îl folosească şi completează un chestionar;

– aduce proba la cabinetul medicului în maxim 7 zile;

– probele sunt trimise la laboratorul Institutului Clinic Fundeni;

– medicul primește rezultatele şi le comunică pacienţilor.

– rezultat care indică o afecțiune – medicul de familie programează persoana la colonoscopie la Institutul Clinic Fundeni.

În judeţul Argeș sunt afiliaţi în proiect 17 medici.

Amintim că peste 2.300 de teste au fost transmise de la sfârşitul anului trecut până la sfârşitul lunii martie către medicii de familie din Argeş înscrişi în programul de screening pentru cancerul colorectal.

Aproape 5% din testele efectuate în Argeş, în primele trei luni ale anului, prin programul pentru depistarea cancerului colorectal, sunt pozitive.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90