New Profesional Consult 930 x 122

alarmare publică

MIOVENI: VOR SUNA DIN NOU SIRENELE

Mioveni: Vor suna din nou sirenele. Miercuri, 6 iunie 2018, între orele 10 şi 11, în Mioveni, ca și în alte localități din județul Argeș și din țară, vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

În cadrul exerciţiului, semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

-Semnalul ALARMĂ AERIANĂ – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

Citiți și: Concert de mare clasă! Vedete de renume vor urca pe scenă!

-Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

-Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ – se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi referitoare la probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.

-Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI – se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

Acțiunea face parte din exercițiul lunar pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îl desfășoară în întreaga țară.

Amintim că începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10-11, sunt acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional.

Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), cât şi a celor cu acţionare locală. Rezultatele verificărilor vor fi centralizate, pentru îmbunătățirea modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA