NOR CURIER 930X122

cula racovița

MUZEUL ETNOGRAFIC DIN MIOVENI VA FI REAMENAJAT

Monument reprezentativ pentru orașul Mioveni, Cula Racovița este și va fi un punct turistic important pentru această zonă. De aceea Primăria și Consiliul Local, în parteneriat cu Centrul Cultural Mioveni și Muzeul Pomiculturii și Viticulturii Golești, au demarat o acțiune de recondiționare, restructurare și reorganizare a Muzeului Etnografic „Prof. C.I. Năstase”, care funcționează în această clădire.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Vor fi achiziționate alte noi exponate, organizate pe secțiile port popular, îndeletniciri, numismatică, obiecte de artă, mărturii religioase, ceramică, arme, elemente de artă populară și unelte de tâmplărie şi dogărie.

De asemenea, un lucru îmbucurător este că muzeul a fost inclus în Biblioteca virtuală a Institutului Național al Patrimoniului, alături de alte muzee importante din țară: http://www.cimec.ro/Muzee/VLMP/DEFAULTR.HTM.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Cula Racovița datează din anul 1806, iar ctitoria îi este atribuită polcovnicului Nicolae Racoviceanu. Menirea ei era de fortăreață în fața atacatorilor. Muzeul a fost pentru prima dată amenajat în incinta Culei în anul 1970 de către profesorul Constantin C.I. Năstase, sub numele de Muzeul Țăranului.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3