EcoMoto 930×122

ninsoare

Ninsoare în munți. Utilajele încearcă să deszăpezească Transfăgărășanul și Transalpina

Ninsoare în munți. Utilajele încearcă să deszăpezească Transfăgărășanul și Transalpina.

Citiți și: Atenție mare: Ninge puternic pe cel mai periculos drum

Utilajele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri încearcă să elibereze de zăpadă cele mai înalte șosele din România, Transfăgărășanul și Transalpina. Acțiunea este îngreunată de ninsoarea din ultimele zile (inclusiv astăzi, 1 iunie, a nins – detalii AICI).

„Am fost adesea întrebați în aceste zile dacă ploile din ultima perioadă ne ajută la deszăpezirea Transfăgărășanului. Ei bine răspunsul este NU! Din simplul motiv că ploile de la șes se transformă în ninsoare la altitudini mari. Cu toate acestea continuăm zi de zi eforturile de a curăța șoseaua de zăpadă astfel încât să vă puteți bucura de frumusețea ei cât mai repede”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Citiți și: Atenție, argeșeni! Fenomene extreme

Utilajele acționează și pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România.

„Chiar dacă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine, ploaia s-a transformat în ninsoare, lucrările de deszăpezire continuă. Se acționează cu două încărcătoare de mare capacitate și o autofreză”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

Cele două șosele sunt închise din toamna anului trecut.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90