930 x122 grota rece

pensii

Noi creșteri ale pensiilor!

Noi creșteri ale pensiilor!

Citiți și: Când aduce poștașul pensiile cu majorarea din octombrie. Vezi noile schimbări!

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit cu pensionarii din județul Tulcea într-o vizită oficială.

Unde a discutat despre noua lege a pensiilor, subliniind că aceasta aduce echitate și recunoaște toate veniturile contributive.

Citiți și: Pensii mărite de la 1 ianuarie: Seniorii care vor primi sute de lei în plus

Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Județean Tulcea, în prezența autorităților locale.

Noi creșteri ale pensiilor!

Ministrul a primit o diplomă de excelență din partea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Tulcea pentru eforturile sale de îmbunătățire a vieții pensionarilor.

În discursul său, ministrul a subliniat unicitatea județului Tulcea și importanța respectului pentru cei care au muncit o viață întreagă.

Menționând că prin noua lege a pensiilor se face dreptate pensionarilor.

Conform unui comunicat de presă al MMSS:

Ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu pensionarii din Tulcea: “Noua lege a pensiilor – respect și dreptate pentru pensionari!”

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu , a fost astăzi în #Tulcea și a participat la sediul Consiliului Județean la o întâlnire cu #pensionarii din județul în care Dunărea se varsă în Marea Neagră.

Întâlnirea a avut loc în prezența președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a prefectului Alexandru Munteanu și a reprezentanților instituțiilor deconcentrate.

Ionel Diaconu, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice din Tulcea, i-a acordat ministrului Simona Bucura-Oprescu o diplomă de excelență pentru noua lege a pensiilor și pentru eforturile continue de îmbunătățire a vieții celor care au muncit pentru România.

“Județul Tulcea este unic atât prin Delta Dunării, cât și datorită unui mozaic multietnic și multicultural aparte, cu #oameni care trăiesc în armonie unii cu alții și cu natura.

Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră într-o zi specială. În calitate de ministru al Muncii și Solidarității sociale am avut ca prioritate a mandatului meu oferirea respectului pe care îl meritați și care vi se cuvenea după o viață de muncă!

De aceea consider că prin noua lege a pensiilor se face dreptate, se aduce echitate pentru cei care au muncit în condiții și cu contribuții egale! Noua lege a pensiilor este o lege bazată pe contributivitate, pe vechimea în muncă.

Este pentru prima dată când toate veniturile contributive sunt recunoscute de lege!

Vă doresc fiecăruia dintre dumneavoastră să vă fie viața o curgere neîntreruptă de ore de tinerețe în suflet și sănătate! Îl felicit pe domnul președinte Horia Teodorescu pentru evenimentul de astăzi! Deoarece o societate sănătoasă este o societate în care ne respectăm între noi!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Tot astăzi, ministrul a făcut și o vizită inopinată la Casa Județeană de Pensii Tulcea unde a discutat cu pensionarii și le-a oferit acestora explicații amănunțite referitoare la noua lege a pensiilor. De asemenea, ministrul a solicitat conducerii și angajaților Casei de Pensii informații privind condițiile de lucru și rezultatele procesului de #recalculare.

În județul Tulcea sunt 44.883 de pensionari, cu o pensie medie de 2.811 lei.

În urma recalculării, 37.551 de pensionari tulceni au beneficiat de creșteri ale pensiei.

De asemenea, circa 4.000 de pensionari au ieșit din indemnizația socială, înregistrând majorări ale veniturilor din pensie.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570×90 MAIA