EcoMoto 930×122

nor de praf saharian

NORUL DE PRAF SAHARIAN AJUNGE AZI ȘI ÎN ROMÂNIA. CÂT DE MULT NE VA AFECTA?

O masă de aer saharian încărcată cu particule de praf a afectat țări din vestul Europei, în Marea Britanie fiind chiar emisă o alertă de poluare.

Citiți și: Fenomen extrem ,,lovește” România! S-a anunțat

Norul de praf saharian ar urma să ajungă astăzi și deasupra țării noastre. Cât de afectată va fi România?

Administrația Națională de Meteorologie ne liniștește, precizând că la noi concentrațiile de praf saharian vor fi foarte reduse: „În ultimele zile deasupra regiunilor de vest și de sud-vest ale continentului a evoluat o formațiune barică depresionară care a favorizat avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste regiuni s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse concentrația particulelor de praf este în scădere. În zilele de 4 și 5 aprilie concentrații foarte reduse de praf saharian se pot înregistra și deasupra României, în condițiile în care țara noastră se va afla la extremitatea acestei formațiuni barice depresionare.” (Foto: jurnalul.ro)

Citiți și: Fotbalul românesc renaște! Echipa Națională se califică la Euro 2024!

 

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3