NOR CURIER 930X122

cod galben

NOU VAL DE AVERTIZĂRI DE FURTUNI PENTRU ARGEȘ

Noi informări meteorologice și noi coduri galbene și portocalii au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie, avertizări care vizează și județul Argeș.

Citiți și: Vine potopul: Cod galben de viituri în Argeș!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10:30 – 25 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și disconfort termic.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, luni (24 iunie) în cea mai mare parte a țării, iar marți (25 iunie) mai ales în regiunile sudice, estice și centrale.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, luni (24 iunie) local, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, iar marți (25 iunie), pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș.

MESAJ 1

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 10:30 – 24 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 12 – 24 iunie 2019, ora 23­. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt și Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 iunie, ora 23 – 25 iunie 2019, ora 6. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, instabilitate care se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 iunie, ora 10:30 – 25 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și disconfort termic.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23  iunie, ora 3 – 24 iunie 2019, ora 15. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 15 – 24 iunie 2019, ora 15. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

În județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Hunedoara, precum și în zona montană și submontană a județelor Argeș, Sibiu și Alba se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi ploi torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90