930X122 MAIA

cfr

NOUA GARĂ DIN PITEȘTI A MAI RATAT UN TERMEN (GALERIE FOTO)

Nici al doilea termen asumat pentru construirea viitoarei noi gări a Piteștiului, proiect cu finanțare europeană, nu a fost respectat. Primul a expirat în noiembrie 2014, iar al doilea, în noiembrie 2015.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Se pare că încetineala cu care vin banii europeni şi anumite proceduri greoaie de achiziţie publică au dus la întârzierea materializării investiției.

Beneficiarul, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, nu a comunicat noul termen când, totuși, lucrările se vor încheia.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Gara, vă amintim, va avea două module: unul spre cartierul „Tudor Vladimirescu”, iar celălalt – pe amplasamentul clădirii demolate a vechii gări. Cele două module vor fi legate de o pasarelă pietonală, suspendată deasupra liniilor de cale ferată. Potrivit proiectului, gara va avea spații comerciale, lifturi și scări rulante. Vor fi şase linii de cale ferată.

Viitoarea nouă gară din Pitești este construită de asocierea de firme SC Unicon SA – Leonhard Weiss RO SRL din București. Proiectant este asocierea RomCapital Invest – Consis Proiect – ISP CF – Proiect CF București (actualmente SC LGB Transark SRL), iar consultant, asocierea Prointec România SRL – Baicons Impex SRL.

Valoarea proiectului se ridică la peste 65.325.000 de lei (sumă din care mai bine de 34.000.000 de lei sunt bani europeni, iar restul, peste 31.200.000 de lei, bani de la bugetul de stat al României).

Fotografiile au fost făcute astăzi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

3 comentarii

  • Descultul spune:

    Gara avem, URA! Dar trenuri? Mai exista CFR?
    Frumoasa tara, pacat ca-i locuita!

    • AdiM spune:

      Avem. Chiar destule si ieftine de la noul mers. Ia mai cautati si nu mai aruncati aiurea cu pietre!

  • dan nenciulescu spune:

    pe piteșteni i-a întrebat cineva dacă era nevoie de o gară nouă?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90