New Profesional Consult 930 x 122

consiliul local pitești

O INSTITUȚIE EXTREM DE IMPORTANTĂ SE MUTĂ ÎN PIAȚA-FANTOMĂ

O instituție extrem de importantă se mută în piața-fantomă. De la 1 iulie 2019, Inspectoratul pentru Situați de Urgență (ISU) Argeş va avea un nou sediu, dar cu caracter temporar.

Citiți și: ISU Argeș angajează! Ce posturi sunt disponibile

ISU Argeș se va muta într-un spaţiu de la etajul I al pieţei agroalimentare Ceair, spaţiu care acum este liber, suprafaţa vizată fiind de 1.397 de mp.

Consiliul Local Pitești a aprobat transferul spaţiului către ISU Argeș pentru o perioadă de trei ani (până în 2022), cu posibilitate de prelungire în caz de nevoie.

Citiți și: Argeș: Tineri grav răniți! O șoferiță, impact puternic cu o autospecială

Chestionat de ePitești pe această temă, Biroul de presă al instituției declară că încă nu se știe unde vor fi „garate” autospecialele pompierilor pe perioada lucrărilor.

Motivul mutării temporare: sediul ISU Argeș de pe strada Traian va intra în reabilitare şi modernizare, cu finanţare de la Banca Mondială.

Extinderea pieței agroalimentare Ceair, cea mai mare piață de acest fel din Pitești, a fost realizată în mandatul de tristă amintire al primarului Tudor Pendiuc. Deși a înghițit o sumă importantă de bani, corpul de clădire care în curând va servi ca sediu temporar pentru ISU Argeș, a ajuns în timp un loc aproape pustiu, după cum am atras atenția în repetate rânduri.

De-a lungul vremii, au existat mai multe încercări de a dezvolta afaceri comerciale în incinta clădirii, dar fără succes. Astăzi, doar la parter există câţiva vânzători. În restul clădirii cu etaje spaţiile sunt nefolosite și încuiate.

Clădirea din sticlă arată acum jalnic. Pereţii au început să se deterioreze, mirosul este greu de suportat, iar noaptea aici și-ar găsi adăpost aurolaci și, în general, oameni ai străzii.

Primăria Pitești explica și motivul pentru care, în opinia sa, extinderea pieţei Ceair a fost o investiție eşuată: ,,La data construirii, investiţia a fost oportună, având în vedere numărul mare de locuitori din zonă şi faptul că vechea piaţă nu mai corespundea normelor de funcţionare. Dezvoltarea în ultimii ani a reţelei de hipermarketuri în municipiul Piteşti a adus la scăderea numărului de comercianţi”.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90