NOR CURIER 930X122

culturi

PESTE 800 DE FERMIERI ARGEȘENI VOR PRIMI DESPĂGUBIRI PENTRU CULTURILE CALAMITATE DE SECETĂ

843 de  fermieri afectaţi de seceta accentuată şi prelungită din perioada 2019-2020 urmează să beneficieze de schema de ajutor instituită de Guvern în luna septembrie, după ce Parlamentul a decis să extindă cu o lună termenul-limită pentru deţinerea procesului-verbal de constatare a culturilor calamitate.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Ajutoarele de stat din această schemă se acordă fermierilor afectați de secetă de pe tot cuprinsul țării, indiferent de forma sub care activează, adică pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale ori familiale sau producătorii agricoli persoane juridice.

Banii se acordă celor ce au înființat, în 2019, culturi de grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz şi rapiță.

Citiți și: Fenomen alarmant în Argeș!

Conform procedurilor prezentate în ordonanţa guvernului, beneficiarii ajutorului de stat sunt cei ce dețin un proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, iar suprafața calamitată este de peste 30% din suprafața totală declarată în cererea unică de plată pentru acest an și sunt înregistrați în evidențele APIA, în acest an, cu cerere de plată pe respectiva suprafață. În plus, beneficiarii nu trebuie să fie în dificultate financiară, reorganizare, lichidare sau faliment, la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3