EcoMoto 930×122

distrigaz

PITEȘTENI SCANDALIZAȚI. DISTRIGAZ RĂSPUNDE

Piteșteni scandalizați. Distrigaz răspunde. În urmă cu puțin timp, Distrigaz Sud Rețele ne-a transmis pe adresa redacției un comunicat de presă referitor la situația apărută ieri în Pitești din cauza unei „disfuncționalități.” Potrivit sursei citate, și la această oră apartamentele de la 70 de scări de bloc din Piteşti nu au gaze naturale. Piteștenii aflați în această situație sunt nemulțumiți.

Citiți și: Sute de oameni fără gaze și căldură în Pitești, acum!

„În urma supraodorizării accidentale apărute ieri în municipiul Piteşti, situaţie generată de o disfuncţionalitate apărută la staţia de reglare-măsurare din localitatea Bascov, aceasta aparţinând şi fiind operată de compania Transgaz, s-au înregistrat peste 750 de apeluri în dispeceratul Distrigaz Sud Reţele din partea clienţilor, reclamând miros de gaze naturale.

Echipele companiei au fost suplimentate şi mobilizate ieri, 28 noiembrie 2016, precum şi în cursul zilei de astăzi şi au făcut verificări privind eventuale scurgeri de gaze pe sistemul de distribuţie în vecinătatea imobilelor în care au fost reclamate situaţiile respective. Menţionăm că nu au fost identificate defecte pe reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

Citiți și: ZECI DE POMPIERI, ÎN ALERTĂ ÎN PITEȘTI

Cu această ocazie, echipele companiei au constatat prezenţa gazului în spaţiile comune ale unora dintre imobilele verificate şi, din motive de siguranţă şi în conformitate cu legislaţia în vigoare, s-a luat măsura sistării alimentării cu gaze naturale până la verificarea instalaţiilor de utilizare de către firme autorizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

În prezent, circa 70 de scări de bloc din municipiul Piteşti sunt în această situaţie.

Reamintim că, începând din aprilie 2009, conform prevederilor reglementare (Normele Tehnice în vigoare NTPEE – 2008, aprobate prin Ordinul A.N.R.E 5/2009, publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009), responsabilitatea întreţinerii, exploatării şi mentenanţei instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale aparţine clientului. Asociaţiile de proprietari din imobilele în care s-a sistat alimentarea cu gaze naturale trebuie să contacteze firme autorizate de ANRE pentru efectuarea verificărilor necesare pe instalaţiile de utilizare.

Distrigaz Sud Reţele a suplimentat numărul de angajaţi pentru a putea trata solicitările primite din partea firmelor autorizate ANRE în vederea reluării alimentării cu gaze naturale a clienţilor în cauză şi colaborează cu autorităţile locale pentru rezolvarea situaţiei.”, transmite Distrigaz Sud Reţele.

Detalii despre incident, AICI. (Sublinierile aparțin redacției) (Foto: bzi.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3