SMART KIDS 930X122

înecat

Pitești: Tragedie! Bărbat înecat la Ștrand! Pompier în timpul liber, primul ajutor

Pitești: Tragedie! Bărbat înecat la Ștrand! Pompier în timpul liber, primul ajutor

Citiți și: Funcționarea trenulețului din Parcul Ștrand, întreruptă

Poliția Argeș transmite cu privire la acest caz:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, privind o persoana care a fost găsită în piscina unui ștrand din Pitești, în stare de inconștiență, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În după-amiaza zilei de 17 august a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit în stare de inconștiență în piscina unui ștrand din Pitești.

Citiți și: VIDEO: CADAVRUL UNUI TÂNĂR, SCOS DIN BARAJUL BASCOV

Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul în cauză, de 73 de ani, din Pitești, s-ar fi deplasat la ștrand în scop de agrement.

După ce bărbatul în cauză a fost scos din apă, acestuia i-au fost efectuate manevre de resuscitare, de către angajații unității, iar ulterior de către pompierii SMURD, acesta fiind transportat la o unitate medicală.

În prezent polițiștii desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc, iar pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

Update 3, declarații martori :

 

 

Update 2. ISU Argeș transmite oficial:

„Un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă la Detașamentul de Pompieri Pitești, a intervenit la o bază de agrement de pe raza municipiului Pitești pentru a acorda îngrijiri medicale unei persoane înnecate.

Din primele momente, victimei i s-au aplicat manevrele de resuscitare de către un coleg de-al nostru, aflat în timpul liber, până la sosirea unei asistente medicale și a unui salvamar din cadrul bazei de agrement.

Ajunși la locul solicitării în cel mai scurt timp posibil, paramedicii SMURD au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 73 de ani, care a fost preluată și transportată la spital cu manevre de resuscitare în curs.”

Pompierul Adi Burcea (foto), aflat la ziua fetiței sale la ștrand, l-a resuscitat pe barbatul inecat in Trivale.

Update 1. ora 15.49 

Bărbatul este transportat la Spitalul Județean de Urgență Pitești cu manevre de resuscitare în curs.

Știrea inițială, ora 15.34

Un bărbat în vârstă de 73 de ani s-a înecat în urmă cu puțin timp în bazinul de la Baza de Agrement din Trivale, municipiul Pitești.

În aceste momente se fac manevre de resuscitare respiratorie și cardiacă.

 

Un eveniment similar s-a produs în această vară în același Ștrand din Trivale, amănunte AICI

 

 

Supernova-BTS-RO-External-banner-555x222px

Comentarii

Un comentariu

  • Stan luiza spune:

    Eram împreună cu prietenii mei la ziua unei fete, eu împreună cu o fata ne am dus la baie. După ce am venit ne am așezat pe malul piscinei alături de o fata, sărbătorită și un băiat( îl cunoșteam) el ne a spus că e un domn care sta cu fata în apa de 2-3 minute. Acesta se afla la mal,am inceput sa tip la el apoi l am pus pe fratele sărbătoritei sa se uite la el a zis că are gura și ochii deschiși. Apoi am anunțat pe cineva (bănuiam că acel om lucrează acolo) l a scos repede din apa și a chemat ajutoare. Noi copii care l am văzut avem vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani.

SMART KIDS 570×90