930 x122 grota rece

autostrada

PLAN ÎNDRĂZNEȚ: LANȚ UMAN DE LA CRAIOVA PÂNĂ LA PITEȘTI!

În timp ce argeșenii reclamă tergiversarea iritantă a construirii autostrăzii Pitești – Sibiu, doljenii sunt cu nervii întinși la maxim din cauza amânării unui alt proiect de infrastructură rutieră, care îi privește, însă, și pe piteșteni: autostrada Craiova – Pitești. O mulțime de oameni au format ieri un lanț uman începând din zona Serpico Craiova și până către Pielești (comună situată la circa 10 km distanță de municipiul Craiova), lanț care a reprezentat simbolic un tronson dintr-o autostradă, Craiova – Pitești, rămasă, și ea, pe hârtie.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Oltenii se plâng că din anul 2007, de când americanii de la Ford au venit în Craiova, toate guvernele au promis construirea autostrăzii către Pitești, dar nu au făcut nimic pentru materializarea proiectului.

Protestatarii vor să repete lanțul uman în fiecare lună, ba chiar să-l facă lung până în Pitești! „Am vrea ca acest protest să se desfăşoare lunar şi ca în şase luni să ajungem chiar la Piteşti! Vorbim despre o desfăşurare de forţe şi o voinţă foarte mare din partea societăţii civile! (…) Până în vară se doreşte formarea celui mai mare lanţ uman din lume.”, spun protestatarii, citați de libertatea.ro.

Citiți și: Se construiește un nou lot din această autostradă

Amintim că pentru autostrada Pitești – Sibiu argeșenii au ieșit recent în stradă, într-un miting de amploare organizat în orașul Mioveni de Sindicatul Autoturisme Dacia: http://epitesti.ro/social/miting-in-mioveni-scandari-si-revendicari-galerie-foto-si-video/. (Foto: libertatea.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3