New Profesional Consult 930 x 122

gripală

PLATFORMĂ PRIVIND VACCINAREA ANTIGRIPALĂ

A fost lansat Atlas Gripal: Totul despre gripă şi Vaccinare Antigripală, prima platformă educaţională care deschide conversaţia despre vaccinarea antigripală în rândul copiilor şi adolescenţilor în sezonul 2020-2021.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Proiectul este iniţiat de Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi scoate în evidenţă, prin conţinut interactiv, rolul extrem de important al profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Platforma Atlas Gripal face parte dintr-o campanie educaţională amplă avizată de Ministerul Sănătăţii şi are ca obiectiv informarea publicului larg şi a părinţilor cu privire la importanţa imunizării antigripale în rândul copiilor şi adolescenţilor, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Deschiderea conversaţiei cu privire la vaccinarea antigripală în sezonul 2020-2021 este de o importanţă majoră, reprezentând un demers esenţial în prevenirea unei duble ameninţări la adresa sănătăţii publice, infecţia cu virusul gripal şi cu noul coronavirus. Imunizarea antigripală este cu atât mai importantă cu cât, potrivit unui studiu realizat anul acesta de IMAS cu privire la atitudinea şi percepţia părinţilor asupra vaccinării antigripale în rândul copiilor şi adolescenţilor, medicii şi sistemul de sănătate beneficiază de un capital de încredere considerabil, în rândul segmentului de vârstă 25 – 60 de ani.

Citiți și: Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

Cu toate acestea, peste 49% dintre respondenţi declară că nu au o părere clară cu privire la vaccinare şi că nu deţin informaţii suficiente.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90