930×122 CAPRA 5

arefu

PLOI ABUNDENTE ÎN ARGEȘ: 130 DE LITRI PE MP

Precipitațiile căzute în bazinul hidrografic Argeș-Vedea au dus la creșterea debitelor și nivelurilor apei pe majoritatea cursurilor de râu cadastrate. La nu mai puțin de 43 dintre cele 61 de stații hidrometrice monitorizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea s-a constatat tendința de creștere a nivelului apei.

Citiți și: Meteorologii anunță vreme severă. Zonele afectate de fenomenele extreme

În intervalul 27-29 septembrie în județul Argeș au fost înregistrate precipitații însemnate cantitativ: între 43 l/mp în Slobozia și 130 l/mp în Arefu și Căpățâneni. În Curtea de Argeș au căzut 107 l/mp, în Brădet 96 l/mp, iar în Mălureni și Voina 94 l/mp.

Cantitățile de apă căzute nu au dus la formarea de viituri semnificative, nivelul pe cursurile de apă aflate în administrarea ABA Argeș-Vedea menținându-se sub cotele de apărare.

Citiți și: Se răcește vremea! Anunțul făcut astăzi de meteorologi

Ieri în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic Argeș era stocat un volum de apă de 750, 71 de milioane mc, reprezentând 74% din capacitatea de retenție.

Luni, 28 septembrie, pentru evitarea colmatării lacului de acumulare Pitești s-a dispus golirea controlată a acestuia. Volumele de apă au fost preluate, fără probleme, de acumularea Golești, situată în aval.

Serviciile de specialitate ale Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea monitorizează permanent evoluția fenomenelor hidrologice pe toate cursurile de râu și în lacurile de acumulare. Potrivit meteorologilor, de astăzi vremea se va ameliora din punct de vedere al precipitațiilor. (Foto: Arhivă)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90