EcoMoto 930×122

abaav

PLOI MASIVE ÎN ARGEȘ. PRAGUL CRITIC, DEPĂȘIT

Ploi masive în Argeș. Pragul critic, depășit.

Citiți și: Se răcește vremea! Anunțul făcut astăzi de meteorologi

Ploile abundente au dus la depășirea pragului critic de precipitații în mai multe zone din județul Argeș. Anunțul l-a făcut în urmă cu puțin timp Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea (ABAAV).

Potrivit sursei citate, la stația hidrometrică Râușor Pod pe râul Bratia au fost măsurați 25.5 l/mp într-un interval de 6 ore, la stația Brădet pe râul Vâlsan au fost înregistrați 15.5 l/mp în 3 ore, iar la stația Bădeni pe râul Bădeni au căzut 16.2 l/mp într-o oră și 50 de minute.

Citiți și: Vremea se „sucește”: Vin ninsori abundente! Iată zonele

În intervalul de timp 7 – 10 mai, ora 6, cele mai mari cantități de apă au căzut la Vulturești (râul Argeșel) – 75 l/mp, Voinești (râul Târgului) – 68 l/mp, Râușor Pod (râul Bratia) – 67.9 l/mp, Nămăești (râul Argeșel) – 64 l/mp, Bălilești (râul Bratia) – 63.8 l/mp și Mălureni (râul Vâlsan) – 49 l/mp.

De asemenea, în intervalul 9 mai, ora 8 – 10 mai, ora 8, au fost atinse sau chiar depășite cotele de apărare pe mai multe secțiuni ale râurilor Râul Târgului, Doamnei și Bratia.

Lacurile de acumulare din administrarea ABAAV sunt exploatate conform regulamentelor de exploatare, neexistând probleme. Astăzi, la ora 8, nivelul apei în majoritatea lacurilor de acumulare era sub nivelul normal de retenție, anunță ABAAV. Volumul de apă stocat în acumulările din bazinul hidrografic Argeș – Vedea este de 511,37 de milioane de mc, însemnând 68,8% din capacitatea totală de retenție. (Foto: Arhivă, descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90