Donaris 930 x 122

accidentul

POLIȚIA ARGEȘ: ATENȚIE LA ESCROCII CARE VĂ CER BANI LA TELEFON!

Naivitatea şi lipsa de informare sunt intens exploatate de escroci, care, prin diverse moduri de operare, îşi ating scopul, acela de a-i păcăli pe oameni, avertizează Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Recomandându-se sub falsa calitate de avocat, procuror, poliţist sau medic, diverși indivizi solicită telefonic sume mari de bani, atât în valută, cât şi lei, sub pretextul că rude apropiate (fiul, fiica) ale celui sunat au provocat accidente rutiere şi sunt reţinute de Poliție. Derbedeii mint că au nevoie de bani pentru acoperirea pagubelor produse sau pentru intervenţia medicală de urgenţă la care urmează a fi supuse victimele pretinsului accident.

Poliția Argeș informează că o persoană în vârstă de 42 de ani (nu se precizează din ce localitate) a fost sunată ieri pe telefonul fix de un bărbat, care, folosindu-se de calităţi mincinoase, i-a spus că fiul ei a avut un accident rutier cu victime şi că pentru a nu fi arestat trebuie să dea o anumită sumă de bani. Persoana vătămată s-a lăsat păcălită și a trimis suma prin transfer bancar.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Victimele realizează prea târziu că au fost înşelate şi, de cele mai multe ori, oferă Poliţiei date insuficiente pentru identificarea autorilor. Pentru a nu se mai înregistra astfel de cazuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă:

-Verificaţi temeinic cât de reală este situaţia pe care autorul apelului telefonic o relatează! Luaţi legătura cu persoana din familie despre care individul susţine că ar fi fost implicată în accident. De cele mai multe ori, autorul încearcă să convingă victima de imposibilitatea contactării persoanei respective şi insistă să depuneţi suma de bani cât mai repede!

-Nu divulgaţi autorului apelului telefonic numărul de referinţă al tranzacţiei (MTCN- ul), care le permite escrocilor să ridice suma de bani fără a mai prezenta un document de identitate!

-Nu oferiţi sume de bani persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat!

-Nu divulgaţi datele cu caracter personal! (Foto: wall-street.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90