New Profesional Consult 930 x 122

Arges

POLIȚIA, EXPOZIȚIE LA MUZEUL JUDEȚEAN

La Muzeul Judeţean Argeș din Pitești a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei temporare „Poliţia, tradiţie şi modernitate”, expoziție organizată cu ocazia împlinirii a 194 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Citiți și: Program special pentru piețele din Pitești

Expoziţia este realizată cu sprijinul Muzeului Naţional al Poliţiei Române din Târgovişte. Pot fi admirate uniformele şi armamentul Poliţiei Române de la înfiinţarea acesteia şi până în prezent. „Avem uniforme de la începutul secolului al XIX-lea, uniforme de arnăut, pistoale cu cremene, dar şi uniforme din perioada interbelică, din cea comunistă şi uniforme de după înlăturarea regimului comunist.”, precizează Cristina Nica, muzeograf al Muzeului Naţional al Poliţiei Române din Târgovişte.

Cu prilejul vernisajului, Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean, i-a oferit o plachetă aniversară șefului Poliției Argeș, Ionel Ispir.

Citiți și: Ți se pare că factura la gaze e umflată? Iată ce trebuie să faci!

Vă mai informăm că expoziţia „Poliţia, tradiţie şi modernitate” va fi deschisă până pe data de 27 martie inclusiv. Vizitatorii au acces gratuit zilnic, între orele 9 și 17.

Despre programul pe care Poliția Argeș l-a pregătit pentru aniversarea Zilei Poliției Române puteți citi detalii aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/porti-deschise-la-politia-arges-si-defilare-in-pitesti/.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441