SMART KIDS 930X122

Arges

POLIȚIA, EXPOZIȚIE LA MUZEUL JUDEȚEAN

La Muzeul Judeţean Argeș din Pitești a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei temporare „Poliţia, tradiţie şi modernitate”, expoziție organizată cu ocazia împlinirii a 194 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Citiți și: Accident pe DN65, în apropiere de Pitești! O femeie este rănită

Expoziţia este realizată cu sprijinul Muzeului Naţional al Poliţiei Române din Târgovişte. Pot fi admirate uniformele şi armamentul Poliţiei Române de la înfiinţarea acesteia şi până în prezent. „Avem uniforme de la începutul secolului al XIX-lea, uniforme de arnăut, pistoale cu cremene, dar şi uniforme din perioada interbelică, din cea comunistă şi uniforme de după înlăturarea regimului comunist.”, precizează Cristina Nica, muzeograf al Muzeului Naţional al Poliţiei Române din Târgovişte.

Cu prilejul vernisajului, Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean, i-a oferit o plachetă aniversară șefului Poliției Argeș, Ionel Ispir.

Citiți și: Primarul, furios: Atrag atenția, vom da amenzi! Sancțiuni și de 3.300 de lei!

Vă mai informăm că expoziţia „Poliţia, tradiţie şi modernitate” va fi deschisă până pe data de 27 martie inclusiv. Vizitatorii au acces gratuit zilnic, între orele 9 și 17.

Despre programul pe care Poliția Argeș l-a pregătit pentru aniversarea Zilei Poliției Române puteți citi detalii aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/porti-deschise-la-politia-arges-si-defilare-in-pitesti/.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90