Donaris 930 x 122

copii

POLIȚIA LOCALĂ FACE ORE DE EDUCAȚIE RUTIERĂ ÎN ȘCOLI

Odată cu începerea anului şcolar 2015-2016, Poliţia Locală Piteşti se va implica din nou în programul „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”, care vizează mai multe unitaţi de învăţământ din municipiu.

Citiți și: Simfonia Lalelelor, luată cu asalt de polițiștii locali. Sancțiuni usturătoare

Activitatea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul micuţilor școlari.

Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, fiind şi cea mai expusă riscurilor la accident, mai ales în rândul copiilor. Una dintre principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicaţi pietonii o reprezintă traversarea străzii prin locuri nepermise sau pe culoarea roşie a semaforului.

Citiți și: Gentea șochează: Poliția Locală a ajuns un azil de bătrâni bolnavi!

Modul de deplasare a copiilor de acasă la grădiniţă şi invers, evitarea traversării prin faţa ori prin spatele autovehiculelor cu gabarit oprite pe carosabil, locurile în care micuții se pot juca în siguranţă, marcajele şi semnele rutiere pe care trebuie să le cunoască şi să le respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, precum şi riscurile la care se expun în cazul nerespectării acestora sunt probleme care le vor fi explicate copiilor de către polițiștii locali piteșteni.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90