Donaris 930 x 122

ion bratu

POVESTEA TRANSFĂGĂRĂȘANULUI, SPUSĂ DE UNUL DINTRE „PĂRINȚII” SĂI

Sala de conferințe a Bibliotecii Județene ″Dinicu Golescu″ din Pitești va găzdui prelegerea „Muntele îmblânzit”, dedicată împlinirii a 40 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Cu acest prilej, invitații, colonelul în rezervă Ion Bratu, unul dintre militarii români care au contribuit la construirea drumului și care a publicat două lucrări despre Transfăgărășan, și Ion Sănduloiu, directorul Salvamontului Argeș, vor vorbi despre această excepțională realizare inginerească.

Citiți și: Vestea zilei! Se întâmplă ceva spectaculos pe Transfăgărășan!

„Drumul fabulos”, așa cum a numit Top Gear Transfăgărășanul, a împlinit 40 de ani de când a fost inaugurat. Transfăgărăşanul este cel mai spectaculos drum al țării și se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor montane din România, după Transalpina. Drumul Național 7C (DN 7C), supranumit Transfăgărășan, leagă Muntenia (Curtea de Argeș) de Transilvania (Sibiu). A fost construit între anii 1970 și 1974.

Prelegerea va fi organizată joi, 18 septembrie, cu începere de la ora 17. Intrarea pentru public este liberă.

Citiți și: Transfăgărășan, deschis pe tot timpul anului: Pas crucial

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3