New Profesional Consult 930 x 122

Arges

PREMIERĂ ÎN ARGEȘ! A APĂRUT ASOCIAȚIA „PĂRINȚI PENTRU ORA DE RELIGIE”

O parte a opiniei publice contestă, uneori vehement, predarea religiei în școli.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

În acest context, la sfârșitul săptămânii trecute, cu binecuvântarea și în prezența arhiepiscopului Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, a fost constituită filiala județeană a asociației “Părinți pentru ora de religie”.

„Asociația își propune promovarea orei de religie, susținerea activităților legate de acest lucru, a performanței profesorilor de religie și a cultivării tactului pedagogic al celor ce predau ora de religie, precum și certitudinea că elevii frecventează ora de religie pentru a se îmbogăți spiritual, educațional, principial și valoric. Cei prezenți, profesori, medici, avocați, notari, directori de unități de învățământ, părinți, au ridicat diverse probleme cu privire la necesitatea funcționării orei de religie în învățământul de stat.”, anunță Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Președinte al asociației a fost ales Ion Daniel Serafimescu, profesor la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din orașul Topoloveni. Vicepreședinți sunt preotul Vasile Dumitrescu – profesor la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș, avocatul Tiberiu Tarnok și medicul Rodica Roșescu. Cenzorul asociației este economistul Nicolae Constantin Tănăsescu, iar secretar, notarul Denis Toma. (Foto:eparhiaargesului.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • elena spune:

    in poze sunt numai popi si profesori de religie……..

  • Pluto spune:

    Dar nu-i impiedica nimeni sa isi inscrie copiii la orele de religie, dar nu sa ne oblige pe toti. As fi curioasa daca acesti oameni sustin constructia de biserici sau de spitale (finantarea sistemului medical in general)…
    Statul roman este un stat laic, adica independent de religii (articolul 29 din Constituție).

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90