New Profesional Consult 930 x 122

rca

Prețul polițelor RCA, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF

Proiect: Prețul polițelor RCA, limitat la tarifele de referinţă stabilite de ASF.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Pentru că, în cursul acestui an, polițele de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) s-au scumpit foarte mult, parlamentarii propun acum, printr-un proiect pus marți în dezbatere la Senat, plafonarea prețului acestora la tariful de referință stabilit periodic de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Asta înseamnă că asigurătorii nu vor mai putea majora prețul polițelor RCA după bunul plac, ci vor trebui să se încadreze în tariful de referință. Acum, tariful de referință stabilit de ASF are doar un caracter orientativ pentru asigurători.

Citiți și: Se schimbă regulile RCA! Ce șoferi plătesc mai puțin

În esență, proiectul de lege de la Senat nu face altceva decât să elimine “caracterul orientativ” al tarifului de referință stabilit periodic de către ASF, după cum apare acum în Legea 132/2017, și să-l transforme într-un prag ce nu va mai putea fi depășit de asigurători atunci când stabilesc prețul unei polițe RCA.

Cu alte cuvinte, asigurătorii nu vor mai putea crește prețul unei polițe RCA peste valoarea stabilită de ASF, pentru acea perioadă, prin tarifele de referință.

Prețul polițelor RCA a crescut mult în acest an, principala cauză fiind intrarea în insolvență, în septembrie, a companiei City Insurance, liderul de piață de la acel moment în ceea ce privește asigurările RCA, cu o cotă de peste 45%.

Foto descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

8 comentarii

  • Bibicu spune:

    RCA a ajuns în România o hotie, asf se face ca nu vede! Nu fac asigurare, ca nu are fost la asemena bătaie de joc. Romanul e jecmanit pe fata și aleșii dorm pe banii romanului. Au salarii și pensii nerușinate și noi pulimea care i-am votat ciuciu! Plătim, pai sa va f– i– g– de nenorociti!

  • ion pascu spune:

    Asiguriri? PNL? Cum reușesc sa tragă tunuri into tara săracă…….

  • Manuel spune:

    Un salar minim pe economie în România 1386 lei lunar. O asigurare auto costa cu mult peste salriul minim. Ce trebuie sa facem? Sa muncim o luna si ceva sa platim asigurarea dar in timpul asta sa nu mincam ptr ca nu ne ajung banii ptr asigurare. Rusine asf.

  • Costi spune:

    ar trebui sa nu ne mai facem RCA și sa dați faliment …..sa va fie rușine…..VA UREZ FALIMENT PLACUT

  • Kubo spune:

    Incepand de la primul si pana la ultimul v-as pune sa razuiti cu tacamuri de plastic asfaltul de la primult la ultimul din politica cu arma pusa la cap…va bateti joc de oameni…dar stati cuminti va vine voua randul…KARMA NU DOARME NICIODATA

  • Popescu Florian spune:

    Am plătit RCA la un Renault trafic pt o luna 2865 lei pensia mea este de 1050 este normal

  • Vranceanu laurentiu spune:

    Păi cine te pune să-ți iei mașină dacă ai salariu minim ??????? Doar școală de șoferi te costă salariu pe 2 luni , înseamnă că ești debil mintal dacă, cu salariu minim tu iti permiți auto

  • Dragoș spune:

    Prețul de referință stabilit de ASF este de aproape trei ori mai mare decât prima de risc ce trebuie plătită de asigurați, primă calculată tot de ASF (vezi raportul pe august 2021). Așa că e tot o hoție!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3