New Profesional Consult 930 x 122

auto

„PRIMA MAȘINĂ”, PROGRAMUL CARE ÎI AJUTĂ PE TINERI SĂ-ȘI IA AUTOTURISM

Deputatul de Argeș Mircea Drăghici, în calitatea sa de consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme care țin de industria auto, a participat la lansarea programului “Prima Mașină”, lansare organizată de Ministerul Economiei.

Citiți și: Panică mare într-o gospodărie din județ!

“Mă bucur că am putut fi parte a grupului de lucru interministerial care a elaborat și definitivat programul guvernamental “Prima Mașină”. Obiectivul principal al programului este creşterea accesului la finanţare al persoanelor fizice care achiziționează un autoturism nou, în primul rând prin scăderea faţă de condiţiile actuale ale pieţei bancare a costului creditelor auto şi a avansului minim solicitat beneficiarilor. Programul este destinat pentru achiziţionarea primei maşini noi în principal tinerilor între 18 şi 35 de ani, dar şi celorlalte categorii de vârstă. Prin program se stimulează cumpărarea autoturismelor mai puţin poluante prin fixarea unei garanţii de stat mai mari pentru automobilele mai puţin poluante.”, precizează Mircea Drăghici (foto).

El adaugă că programul va avea consecinţe pozitive directe asupra creşterii vânzării de autoturisme noi şi a segmentelor orizontale conexe, oferind și beneficii producătorilor locali de automobile: “Dacia-Renault va putea vinde prin acest proiect, de exemplu, toate modelele, mai puțin Dusterul. Loganul, Sandero sau Lodgy au variante de preț care nu depășesc plafonul. În ceea ce privește Ford, modelele Fiesta și B-Max sunt cele care se califică pentru finanțare.” Se estimează că circa 20.000 de beneficiari vor accesa anual programul, urmând ca în doi ani ponderea achiziţiilor de autoturisme noi de către persoanele fizice să crească la 40% de la un nivel de doar 25% în prezent.

Citiți și: Oficial! Se restituie această taxă!

Detalii despre programul “Prima Mașină” puteți citi accesând linkul următor: http://www.minind.ro/presa_2014/octombrie/Prima_masina_6_octombrie_2014.pdf.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3