930X122 MAIA

autobuze

PRIMĂRIA VREA AUTOBUZE ELECTRICE, PARCĂRI ȘI NOI PASAJE RUTIERE

Primăria Piteşti a realizat un „Plan de mobilitate urbană”, plan pentru materializarea căruia speră să obţină bani europeni în exerciţiul financiar 2015-2020.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Planul prevede cumpărarea de autobuze electrice (până în anul 2030 transportul urban de călători trebuie făcut cu maşini electrice în proporţie de cel puțin 50%), sistem de e-ticketing în autobuze în locul clasicelor capsatoare, dotarea autobuzelor cu GPS pentru localizare și amenajarea de noi staţii de autobuz.

De asemenea, municipalitatea își propune prin acest plan construirea de noi parcări şi de pasaje rutiere, altele decât cel aflat acum în lucru la Podul Viilor, în punctele cu trafic auto aglomerat.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Amintim că în primăvara acestui an în Pitești s-a aflat în teste un autobuz electric fabricat în Cehia: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/autobuzul-electric-azi-prima-zi-de-teste-pitesti-galerie-foto/.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3