930×122 CAPRA 5

elevi

Profesorii care fac acest lucru, excluși din învățământ pentru 10 ani

Pedepse drastice pentru profesorii care abuzează elevii

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

În cazul violenţei fizice sau abuzului emoțional asupra elevilor, profesorii vor fi excluși din învățământ timp de zece ani, după cum e prevăzut într-un proiect de lege ce va modifica semnificativ actuala legislație a educației.

Violenţa fizică, abuzul emoțional, dar și alte acțiuni ce pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică ori psihică a elevilor vor fi incluse în seria abaterilor disciplinare și vor însemna sancționarea profesorului responsabil cu desfacerea contractului de muncă. În plus, profesorul sancționat astfel nu va mai putea desfășura activitate didactică în sistemul de învățământ timp de zece ani.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

În cazul acestor abateri, profesorii vor fi sancționați cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă și aceștia nu vor mai putea reveni în sistem vreme de zece ani.

În plus, profesorii sancționați pentru violență fizică sau abuz emoțional asupra copiilor vor pierde și calitatea de titular în învățământ.

Foto: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

19 comentarii

  • Marius spune:

    Se pare că elevilor li se acordă doar drepturi,și sunt din ce in ce mai obraznici,daca nu chiar unii din cale afară de nesimțiți

  • Maria spune:

    Hei, dar ce facem cu elevii care fac acest lucru dascalilor?

  • Intrebare spune:

    Ce se întâmplă cu părinții sau cu elevii care abuzează emoțional profesorii?

  • Nedelcu B spune:

    Vă referiți la cei care nu sunt capabili să pună în practică teoria pedagogică? Părintele este primul care își dă cămașa de pe el pentru dascălul care îi modelează copilul, iar dacă simte că este păcălit, are datoria de a cere explicații….. părintele este primul aliat al dascălului cu har și dacă este nemulțumit de ceva, înseamnă că trebuie să i se răspundă.

  • Popa Catalina-Corina spune:

    Exact!
    Profesorii au doar obligatii…
    Suntem la mana tuturor neispravitilor! Sistem de invatamant mai prost ca acum, nu a foat niciodata!! 😴😪

  • Corina spune:

    Iau premii!! Burse de merit…😴😪

  • Mihai Andrei spune:

    În curând în învățământ nu vor mai fi profesori. Sunt confundați cu niște slugi. Distanța dintre catedră si bancă trebuie să existe. Elevii nu sunt abuzați emotional, doar li se spune din când în când adevărul despre disponibilitațile lor intelectuale, despre cei șase ani de-acasă, bunul simț și obligația lor de a învâța. Cum puțini înțeleg o ironie, o consideră agresiune emoțională.
    Nu va mai avea cine să le predea, pentru că sistemul de învățământ a ajuns o mizerie. Nici salariile, nici atmosfera, cu atat mai puțin mai-marii din sistem nu prezintă vreo atracție pentru un dascăl. Tot ce era frumos și adevarat in relația profesor-elev s-a alterat din pricina politicului, a incompetenței miniștrilor servili, fără coloană vertebrală.
    Se fac experimente pe copii, părinți și profesori, schimbari de la an la an care nu aduc nimic bun în pregatirea elevilor. Doar li se spune intr-o formă mascată că nu trebuie să gândească, nici să fie deștepti, doar mase de manevră.
    Sunt invrajbiti parinții și copiii impotriva profesorilor, văzuți ca niște rivali, când ar trebui să fie o echipă imbatabilă.Manipularea emoțională la nivel înalt funcționează. Psihologii ce fac?! Cum gestioneaza această situatie stranie?! Un declin sigur al învățământului românesc!

  • Realist spune:

    Teoria pedagogica,pentru cei mai multi a ramas doar teorie,nici materia pe care o predau nu o cunosc,despre pedagogie nu au habar.Cat ii priveste pe parinti,acestia sunt educati dupa 90,vara valori culturale si morale,ei stiu doar ca daca au bani pot cumpara orice in Romania,de la justitie la profesor,doctor sau parlamentar.

  • Adrian spune:

    Abuzul emoțional poate fi identificat cu mai putină precizie. De exemplu, să spui unui elev că îl lași corigent poate să fie considerat un abuz psihologic. Eu înțeleg că mai bine te asiguri că nu află niciun elev ce trebuie să facă ceva ca să nu rămână corigent.

  • Gh. Ivascu spune:

    Peste tot in lume profesorilor li se interzice sa abuzeze elevii. Si in Romania. Problema este ca in Romania nu li se intampla nimic abuzatorilor (dascali sau elevi). In plus, la noi s-a incetatenit mentalitatea ca invatamantul ar trebui sa fie in slujba dascalilor, nu a elevilor. Abuz emotional inseamna si evaluarea inechitabila, si predarea superficiala la clasa cu amenintarea ca „le strica media” daca nu se duc la ei la meditatii. Sa nu mai vorbim de urecheli, tras palme peste cap, lovit cu capul de tabla, „luatul la ochi” si alte obiceiuri stramosesti. In Romania exista legi care fie nu specifica consecintele incalcarii, fie nu au norme de aplicare. Vad aici dascali care protesteaza, care fie nu vor sa se schimbe nimic, fie vor sa se schimbe cate ceva, pe ici pe colo, prin partile esentiale. Daca esti dascal cu har, care stie sa predea, care evalueaza corect, nu santajeaza cu meditatiile si nu isi varsa nervii pe elevi, atunci taci ca te faci de ras.

  • Gabi spune:

    Câta deșteptăciune zace în voi!!!! Halal națiune!!! De cap sa va fie!!!!

  • Remus Eduard Ștefan spune:

    Parte a planului de distrugere a învățământului.
    Curând, profesorii pur și simplu nu vor mai putea să își exercite actul educațional.

  • Albert spune:

    Am fost hartuita de o profesoara de engleza timp de 2 ani. Inca ii mai simt rautatea din privire si din voce. Daca ar fi existant legea asta acum 25 de ani…

  • Afanasii Cusnir spune:

    Eu ca profesor am fost atacat in fata clasei,la ora cand predam. Tot colectivul stia insa nu sa intamplat absolut nimic.

  • Mihai spune:

    Albert eu cred ca trebuia sa te hartuiasca profesoara de limba romana, fiindca esti o catastrofa a scolii romanesti. Tu trebuie sa inveti intai cum se scrie corect in limba romana si pe urma mai povestim si despre sistemul de invatamant.

  • Opinia personala spune:

    Dar….Intreb asa…de bun simt…De ce nu aloca bani pentru ca profesorul sa se EDUCE? Ca da, e o problema, dar fara bani pentru a ajunge la radacina ei nu ai cum sa scapi asa usor de problema. Iar ce propun ei e cu totul nedrept pentru ca porneste de la convingeri din familie, de la alti profesori pe care unii i-au luat drept model etc…Deci, da tata, sunt de acord cu ce propui, dar mai intai da posibiliatea profesorului sa se EDUCE…

  • Dan spune:

    Din pacate multi nu au habar despre realitatea din invatamantul romanesc … mai ales de la sate dar nu numai. Elevi care nu stiu sa scrie/citeasca asa cum ar trebui in clasa a V a. Nu stiu tabla inmultirii nici macar in clasa a VIII a. Nu vor sa invete absolut nimic si parintii cred ca este doar vina profesorilor. Ce poti sa faci in momentul in care parintii (si se pare ca din ce in ce mai des mass-media /societatea) cred ca profesorul trebuie sa ii invete ? Ca daca un copil nu stie nimic doar doar profesorul poarta toata vina. Nu ai cum sa inveti un copil care nu are cei 6/7 ani de acasa, care nu face absolut niciun efort sa invete cele mai elementare lucruri, care nu vrea sa munceasca absolut nimic. Nu ai cum sa ii bagi in cap cunostinte. Cand le dai teme ii oripilezi… oricat de putin si oricat de simple. Ba chiar vin si spun …. nu am stiut sa rezolv ! Intrebi simplu … dar ai incercat ? Bineinteles (raspund la unison si parintii si elevii). Si le deschizi manualul si le arati ca au avut de scris doar 2 probleme din manual (probleme REZOLVATE in manual). Cand le dai la test de 2-3 ori aceleasi subiecte (eventual foarte putin schimbate datele) identice sau aproape identice cu cele rezolvate la clasa sau rezolvate in manual. Si ii lasi cu cartea si caietul deschis … si iau tot nota 2-3. Tot profesorul este de vina. Normal!!! Si daca il lasi corigent pe elev il abuzezi emotional. Daca il treci si ia 1,00 sau 1,20 la examen .. tu esti de vina. (tot abuz emotional se numeste ca i-ai dat media 5 si el a luat doar 1… si sufera o depresie ca nu a ajuns la liceul unde voia). Incercati sa vedeti lucrurile si din aceasta perspectiva… Si nu merge ca profesorul nu a stiut sa predea cum zice lumea din moment ce colegii lor iau note de 10 si la examen note de 9,50 – 10.00 fara vreo meditatie. Si cand faci la scoala meditatii (normal ca fara bani) si nu vin decat elevii care au note foarte bune ceilalti nu pot sa se oboseasca …

  • M.Rosetti spune:

    Mihai, de ce vrei cu orice preț să umilești pe Albert pentru o greșeală a „scrisului online”?

  • Rozica spune:

    M.Rosetti, ce sa faca Mihai? Gandeste putin logic! hahahahaha!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3