NOR CURIER 930X122

elevi

PROIECT: ELEVII, OBLIGAȚI SĂ POARTE UNIFORMĂ, EȘARFĂ SAU INSIGNĂ

Deputaţii din Comisia de învăţământ au aprobat un proiect de lege referitor la siguranţa în şcoli, anunță Mediafax.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Printre altele, proiectul prevede că elevii vor trebui să poarte un semn distinctiv pentru fiecare şcoală, fie uniformă, fie eşarfă sau insignă, acesta urmând să fie stabilit de Consiliul de Administraţie al unității de învățământ.

„S-a decis să existe un semn distinctiv pe care să-l poarte elevii din fiecare şcoală, care să arate că elevul respectiv face parte din şcoală. Aceste semn poate să fie uniforma, o eşarfă, o tichie sau o insignă. Acest lucru va fi stabilit de Consiliul de Administraţie al şcolii. Peste tot în lume există şcoli care aleg să aibă un asemenea semn distinctiv, încurajează şi spiritul de mândrie al elevului că aparţine unei şcoli.”, precizează pentru Mediafax Florica Cherecheş, unul dintre inițiatori.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

O altă prevedere este că elevii vor avea voie să părăsească şcoala pe perioada orelor doar în condiţii speciale, potrivit Mediafax, fără să se precizeze ce înseamnă condiții speciale. Şcolile vor fi obligate, începând cu anul şcolar 2015-2016, să aibă împrejmuite perimetrele, acolo unde astfel de garduri nu există.

Pentru a deveni lege proiectul trebuie adoptat prin vot în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90