EcoMoto 930×122

disciplină

PROIECT: O NOUĂ DISCIPLINĂ OBLIGATORIE PENTRU ELEVI

Proiect: O nouă disciplină obligatorie pentru elevi.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Mai mulți parlamentari au înaintat o propunere legislativă pentru introducerea disciplinei “Educație și cultură media” în învățământul preuniversitar.

Potrivit propunerii, noua disciplină ar urma să fie obligatorie, o oră pe săptămână, pentru elevii claselor a VI-a și ulterior și pentru elevii claselor a IX-a.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

“Materia propusă prin prezenta lege va include obligatoriu predarea teoriilor comunicării, formarea unui mecanism critic și analitic de recepționare a știrilor, identificarea manipulării informației în beneficiul unor interese extremiste sau antidemocratice, filtrarea unor informații care au ca scop final îngrădirea și amenințarea unor drepturi fundamentale, identificarea unor știri false”, precizează inițiatorii.

În cazul în care va fi adoptată de Parlament, legea va intra în vigoare la 2 ani de la adoptarea sa.

AICI puteți citi în întregime propunerea legislativă.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90