Donaris 930 x 122

greva

Proteste masive în Argeș și în țară. Amenințări grave

Proteste masive în Argeș și în țară. Amenințări grave

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Mâine, angajații din cadrul Prefecturii Argeș dar și ai instituțiilor prefectului din toată țara vor realiza pichete de protest.

Peste 1400 de salariați vor picheta sediile tuturor instituțiilor prefectului și vor întrerupe activitatea în intervalul orar 10.00-12.00.

Citiți și: Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Vești proaste pentru cei care le așteaptă

Protestatarii amenință că dacă nu se vor soluționa revendicările acestora, vor declanșa grevă generală și vor bloca procedurile specifice alegerilor europarlamentare.

Iată nemulțumirile acestora:

,,Noi, salariații din instituțiile prefectului, solicităm de urgență, adoptarea Proiectului de Lege nr. 285/2022 pentru modificarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în așa fel încât salarizarea noastră să se facă pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați,  la acest moment, aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate.

Citește și: Breaking. Exclusiv. Primarul Gentea: ,,I-am dat în judecată”!

Considerăm că, salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării de municipii și orașe și servicii publice deconcentrate.

Facem precizarea că, acesta este ultima noastră actiune moderată de protest.

Proteste masive în Argeș și în țară. Amenințări grave

De săptămâna viitoare vom demara procedurile în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă cu Ministerul Afacerilor Interne și Guvernul României, pentru declanșarea grevei generale.

Intenționăm să declansam greva generala în perioada premergătoare desfășurării alegerilor europarlamantare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor, proceduri ce se realizează de către angajații din prefecturi (preluarea și predarea buletinelor de vot, precum și a celorlalte materiale necesare procesului electoral, asigurarea plății tuturor celor implicați în procesul electoral, s.a.)

Citește și: Pitești. Grevă! Angajații au ieșit în stradă!

Sperăm ca mesajul nostru să fie recepționat de către liderii coaliției politice aflată de guvernare, premierul Marcel Ciolacu și președintele Nicolae Ciucă, iar proiectului de lege amintit, să fie adoptat de plenul Camerei Deputaților!”, se arată în comunicatul de presă.

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

  • Ion Luca spune:

    Sa nu se supere prefectu ‘ daa… merge cât au fost liberalii ” urmașii bratienilor” la ciolan , prefectu’ a ” mers pe burta” , acu , ca ” e ” urmașii lui Iliescu la ciolan ” e” toti de la prefectura în frunte cu ” Peri” ( prietenul lui Th.C.Nicolescu ) nemulțumiți de ” salar! Deh …ce sa ii faci ghinion !

  • Anonim spune:

    Protestează că este cald rău în birouri ?

  • Geo spune:

    Am.comentat acest articol, dar E pitesti nu l publică

  • Pieca Vasile spune:

    Au tot dreptul să protesteze ! Legea 153/2017 s-a aplicat discriminatoriu pentru multe multe instituții din România : Prefecturi , Cultură , Sport , Salariații Auxiliari din Sănătate , Învățământ , Muzee , Silvicultură , Agricultură , s.a.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3