Donaris 930 x 122

curent

Puteţi solicita despăgubiri dacă rămâneţi fără curent electric, dar nu merită

Cei afectați de pene de electricitate vor putea primi compensații de până la 300 lei. Este vorba, însă, de utilizatorii industriali care folosesc liniile de înaltă tensiune. În cazul utilizatorilor casnici, care beneficiază în general de alimentare prin linii de joasă tensiune, despăgubirea este de doar 5 lei.

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Mai exact, potrivit unui ordin aprobat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) care este condusă de fostul deputat de Argeș Dumitru Chiriță, în anumite condiții, distribuitorii vor trebui să plătească celor afectați de penele de curent despăgubiri de până la 300 de lei. În plus, au fost stabilite și limite maxime de timp pentru preluarea, de către distribuitori, a apelurilor telefonice ale clienților.

Concret, cei afectați de pene scurte de electricitate vor putea primi de la distribuitori următoarele sume:

Citiți și: Preț de groază la curentul electric!

-pentru înaltă tensiune: 300 de lei – în cazul în care apar peste 10 întreruperi pe an;

-pentru medie tensiune: 10 lei – în cazul în care apar peste 10 întreruperi pe săptămână;

-pentru joasă tensiune: 5 lei – în cazul în care apar peste 10 întreruperi pe săptămână.

În plus, abonații la electricitate vor putea monteze, pe propria cheltuială, analizoare de calitate, care vor putea fi folosite în relațiile contractuale pe care le au cu operatorii de distribuție. Adică vor putea demonstra furnizorilor de electricitate, cu ajutorul acestor dispozitive, numărul și durata penelor de curent apărute într-o perioadă și eventualele abateri de la parametrii stabiliți în contractul de furnizare pentru curentul electric (tensiune prea mică, prea mare etc.).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3