930×122 CAPRA 5

accident

A RĂMAS CAMIONUL FĂRĂ FRÂNE? CE SPUNE MINISTRUL APĂRĂRII

A rămas camionul fără frâne? Ce spune ministrul Apărării. Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat astăzi că autovehiculul implicat în accidentul de aseară din Dâmbovicioara – Argeş, de pe DN73, în care au murit trei militari era vechi. Adrian Țuțuianu a precizat că în dotarea Armatei Române mai există alte 700 de camioane asemănătoare.

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

„Este un camion vechi, vă voi da detalii în cursul zilei de azi. Există o procedură de verificare, nu pleacă nimeni în cursă pur şi simplu. Știţi foarte bine, însă, că lucrurile astea se întâmplă. Mai există peste 700, cele mai multe de tipul acesta.”, a declarat ministrul Apărării după ce a fost şi a văzut care este starea răniţilor internaţi la Spitalul Militar din București.

Legat de ipoteza lansată de ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit căreia accidentul s-a produs din cauza faptului că frânele camionului nu ar mai fi funcţionat, Adrian Ţuţuianu a spus că aşteaptă să vadă concluziile procurorilor.

Citiți și: Exclusiv/ Argeș. Accident deosebit de grav, acum! Intervenție de URGENȚĂ!

„Doamna Carmen Dan a spus că din declaraţia şoferului rezultă că nu au mai avut frâne. Eu aştept, ca un om cu pregătire juridică, să se pronunţe procurorii militari.

Dacă aceasta este cauza, ne arată în ce stadiu suntem cu dotările, cât de uzate sunt fizic şi moral dotările pe care le foloseşte Armata Română. Există şi un program pentru achiziţionarea de camioane. Nu avem posibilitatea de a remedia situaţia în perioada imediat următoare.”, a explicat ministrul Apărării.

Camionul prăbușit ar urma să fie scos din râpă astăzi, după ce autoritățile vor încheia ancheta la fața locului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în cazul accidentului rutier produs aseară în judeţul Argeş, în urma căruia trei militari şi-au pierdut viaţa, iar alţi nouă au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri militare.

Amănunte despre acest caz, AICI. (Sursa: Mediafax, foto: descriptiv) 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3