930 x122 grota rece

dâmbovicioara

TRAGEDIE ÎN ARGEȘ. OFICIAL: 3 MILITARI AU MURIT

UPDATE 6 (Ora 01:35): 3 militari au murit în teribilul accident produs în comuna argeșeană Dâmbovicioara. Potrivit ISU Argeș, celelalte două persoane încarcerate au fost găsite decedate. 

Citiți și: Carambol lângă Pitești. O fetiță de 6 ani, dusă la spital

UPDATE 5 (Ora 00:10): Din ordinul lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul de Interne, cei 6 militari aflați la Spitalul Municipal Câmpulung vor fi transportați la Spitalul Militar Central din București. 

UPDATE 4 (Ora 23:50): Daniel Bădițeanu, purtător de cuvânt al ISU Argeș, precizează pentru ePitești că un militar și-a pierdut viața. Acesta a fost găsit la o distanță de circa 40 de metri de camionul răsturnat. Potrivit aceleiași surse, 6 militari au fost transportați la Spitalul Municipal din Câmpulung, doi la Spitalul Militar din Brașov, iar un altul la Spitalul Militar din Pitești. Două persoane sunt încă încarcerate. Au intervenit și trei ambulanțe din județul Brașov. 

Citiți și: Incendiu puternic, acum, în Argeș! Arde un acoperiș imens!

UPDATE 3 (Ora 23:30): În urmă cu puțin timp, Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat de presă: ”Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21:55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasau dinspre Cincu (n.r. – județul Brașov) spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Din informațiile primite până acum, 3 militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor.

Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și li se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, se află în deplasare către locul accidentului.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă, care va investiga circumstanțele producerii incidentului.”

UPDATE 2 (Ora 22:50): Mădălina Epure, purtător de cuvânt al ISU Argeș, informează că 10 persoane au fost descarcerate, unele aflându-se în stare de inconștiență. Alte 3 persoane sunt încarcerate. Toate echipajele medicale și ambulanțele disponibile în Argeș se îndreaptă către locul accidentului. 

Totodată, conform lui Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Parchetul Militar a deschis o anchetă. Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată. 

Către locul accidentului se îndreaptă ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat în MApN Mircea Dușa și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul de Interne. 

UPDATE 1 (Ora 22:30): Prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, precizează pentru ePitești că este vorba despre 12 victime. Militarii fac parte din Batalionul 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele”.

Mai multe ambulanțe au ajuns la locul accidentului. Momentan nu există informații oficiale cum că ar exista și decedați. 

Alertă! Plan roșu în Argeș. Un camion militar a derapat pe DN 73 Câmpulung – Brașov, pe sensul de mers către Câmpulung. Într-o curbă deosebit de periculoasă, camionul  a căzut într-o râpă de aproximativ 50 de metri, pe raza comunei argeșene Dâmbovicioara, în zona Valea Urdei.

Potrivit primelor informații, mai multe persoane ar fi încarcerate. A fost activat Planul Roșu de intervenție, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Vom reveni cu amănunte. (Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90