Donaris 930 x 122

arnăuţoiu

RESPECT! MONUMENT PENTRU LUPTĂTORII ANTICOMUNIȘTI DIN MUSCEL

În Câmpulung Muscel va fi dezvelit monumentul comemorativ Zidul Roșu. Monumentul este închinat memoriei luptătorilor anticomuniști din rezistența armată a Muscelului. Dezvelirea și sfințirea vor avea loc sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 12.

Citiți și: Breaking: Explozie în Argeș!

Înainte de acest moment, de la ora 11, în sala mare a Primăriei Câmpulung se va desfășura o conferință dedicată evenimentului.

Monumentul este constituit dintr-o lucrare artistică din metal realizată de sculptorul Aurel Vlad, căreia i-a fost alăturată o cruce din piatră. Pe cruce sunt inscripționate numele martirilor, eroilor, membrilor și susținătorilor grupului de rezistență anticomunistă condus de Toma Arnăuțoiu (numele condamnaților la pușcărie politică, ale celor executați și ale celor care au murit în închisori).

Citiți și: Argeș. Un șofer aproape de comă alcoolică a făcut dezastru pe drum

Cunoscut și sub numele de grupul de rezistență anticomunistă de la Nucșoara sau organizația Haiducii Muscelului, grupul a acționat în nordul fostului județ între 1949 și 1958. A fost cea mai longevivă grupare de acest tip din România anilor de teroare comunistă.

Eurial 555 x222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90