Donaris 930 x 122

arnăuţoiu

RESPECT! MONUMENT PENTRU LUPTĂTORII ANTICOMUNIȘTI DIN MUSCEL

În Câmpulung Muscel va fi dezvelit monumentul comemorativ Zidul Roșu. Monumentul este închinat memoriei luptătorilor anticomuniști din rezistența armată a Muscelului. Dezvelirea și sfințirea vor avea loc sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 12.

Citiți și: Elena Lasconi: „Să lucrăm cu firme de top și nu cu firme de apartament”

Înainte de acest moment, de la ora 11, în sala mare a Primăriei Câmpulung se va desfășura o conferință dedicată evenimentului.

Monumentul este constituit dintr-o lucrare artistică din metal realizată de sculptorul Aurel Vlad, căreia i-a fost alăturată o cruce din piatră. Pe cruce sunt inscripționate numele martirilor, eroilor, membrilor și susținătorilor grupului de rezistență anticomunistă condus de Toma Arnăuțoiu (numele condamnaților la pușcărie politică, ale celor executați și ale celor care au murit în închisori).

Citiți și: Cel mai tânăr consilier personal al unui primar e la Câmpulung. Ce rol va avea puștiul de 20 de ani

Cunoscut și sub numele de grupul de rezistență anticomunistă de la Nucșoara sau organizația Haiducii Muscelului, grupul a acționat în nordul fostului județ între 1949 și 1958. A fost cea mai longevivă grupare de acest tip din România anilor de teroare comunistă.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441