NOR CURIER 930X122

centrul cultural moveni

RESPECT! ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI, MARCATĂ ÎN MIOVENI

Respect! Ziua Veteranilor de Război, marcată în Mioveni. Duminică, 29 aprilie 2018, de la ora 12, la Centrul Cultural din Mioveni, în corpul B (sediul vechi), va fi sărbătorită Ziua Veteranilor de Război.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

La eveniment vor  participa veterani de război și rude ale celor căzuți pe câmpul de luptă și reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene.

Citiți și: Exclusiv! Fetița care a căzut iar de la etaj, „e mai critic decât data trecută/Mama țipa foarte tare!”

Guvernul a hotărât ca Ziua Veteranilor de Război să fie marcată în fiecare an pe 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

După Războiul de Independență din 1877-1878 și după Primul Război Mondial (1916-1918), s-a instituit titlul de veteran de război, participanților la campanii și urmașilor lor fiindu-le acordate diferite drepturi reparatorii.

Titlul de veteran de război a fost recunoscut oficial pentru prima dată pe 29 aprilie 1902.

În prezent, veteranii de război sunt reprezentați de Asociația Națională a Veteranilor de Război, membră a Federației Mondiale a Vechilor Combatanți, cu sediul în Paris.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3